Fotograaf René Legerstee is donderdagavond 14 mei in zijn woonplaats Assen overleden. Legerstee, die al geruime tijd ongeneeslijk ziek was en zondag 19 april nog verrast werd met een emotionele laatste groet door een aantal coureurs en collega motorsport fotografen, is 66 jaar geworden.

Fotograaf René Legerstee was al geruime tijd ongeneeslijk ziek en al enige tijd uitbehandeld. De 66-jarige Assenaar had zich onlangs nog voorgenomen om in het weekend van 17 t/m 19 april tijdens de Nederlandse ronde van het World Superbike Championship in Assen afscheid te nemen van zijn motorsport collega’s.

Zoals bekend kon het evenement op het TT Circuit Assen vanwege de uitbraak van het coronavirus geen doorgang vinden. Een flinke domper dus voor Legerstee die hier zo naar uit had gekeken. Binnen de motorsport familie vatte Iwan van der Valk het idee op om zondag 19 april – de dag dat normaalgesproken de World Superbike coureurs hun races zouden rijden op het TT Circuit – om samen met een drietal coureurs en collega motorsport fotografen een laatste groet te brengen aan Legerstee.

Lees ook: Collega’s brengen emotionele laatste groet aan fotograaf René Legerstee

Jaimie van Sikkelerus, plaatsgenoot Dion Otten, Kervin Bos als stand-inn op de Ten Kate Racing Yamaha machine van Loris Baz en Van der Valk zelf kwamen zondagmiddag 19 april de straat binnen rijden om voor de woning van Legerstee al kabaal makend te stoppen. Terwijl zich voor de woning inmiddels ook een ‘klein’ aantal collega motorsport fotografen hadden verzameld kwam Legerstee in gezelschap van zijn naaste familie naar buiten om het schouwspel gade te slaan.Het werd een emotionele ontmoeting en afscheid van zijn motorsport collega’s, heel anders dan Legerstee zich had voorgesteld, niet op zijn zo geliefde TT Circuit Assen maar thuis voor de deur bij de Assenaar.

Tijdens het emotionele afscheid op zondag 19 april liet Legerstee nog weten te hopen om maandag 18 mei zijn 67e verjaardag te mogen vieren. Zover heeft het helaas niet mogen komen, donderdag 14 mei verloor Legerstee de strijd tegen de al in 2006 bij hem geconstateerde prostaatkanker met zeldzame uitzaaiingen naar z’n buikvlies.

Maandag 18 mei, uitgerekend op zijn 67e verjaardag, wordt er afscheid van hem genomen.

Namens de gehele Racesport.nl redactie wensen we de familie Legerstee, vrienden en bekenden veel sterkte in deze moeilijke tijd.

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App