In verband met de maatregelen tegen het coronavirus zag het bestuur van de Stichting Behoud Luttenbergring zich helaas genoodzaakt het 50-jarig jubileum van de Classic Race Demonstratie Luttenbergring te verzetten van 13 juni naar 26 september 2020.

Na een zeer succesvolle, maar regenachtige editie van de Classic Race Demonstratie afgelopen oktober, was er juist ingezet op een datum met een grotere kans op betere weersomstandigheden. Een mooie bijkomstigheid was dat de beoogde datum van 13 juni, precies twee weken voor de Dutch TT in Assen, ook van oudsher de datum was van de Raalte Races die de Luttenbergring zijn haast legendarische status gaven in de roemruchtige jaren 70 en 80 van de vorige eeuw.

Tijdens deze hoogtijdagen van de Nederlandse motorsport, waarin vele Nederlandse rijders op wereldniveau actief waren, trokken soms wel 35.000 bezoekers naar Luttenberg. Voor het eerst in 1970.

Helaas zorgde de uitbraak van het coronavirus dus dat het evenement op de oorspronkelijke datum in juni geen doorgang kon vinden. Maar bestuur van de Stichting Behoud Luttenbergring ging niet bij de pakken neerzitten, en zaterdag 26 september was het alsnog zover…..en met publiek.

Fotograaf Hendrik Jan Lotterman was erbij en maakte o.a. de onderstaande foto’s voor Racesport.nl.

 Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App