Francesco Bagnaia het snelst op vrijdagochtend in Silverstone, Bo Bendsneyder vierde

17
bendsneyder
Bo Bendsneyder | foto© Racesport.nl - Rene Vos

#BritishGP – Bo Bendsneyder is sterk begonnen aan de Octo British Grand Prix. De Red Bull KTM Ajo coureur noteerde vrijdagochtend tijdens de eerste vrije training de vierde tijd. Alleen Francesco Bagnaia, Jorge Navarro en teamgenoot Brad Binder waren sneller dan de Nederlander.

Op een winderig, fris Silverstone circuit met af en toe een spatje regen begonnen de Moto3 coureurs vrijdagochtend aan hun eerste vrije training van de Octo British Grand Prix.

Het was Jorge Navarro die in de beginfase van de sessie de lijst aanvoerde gevolgd door de leider in de tussenstand van het kampioenschap Brad Binder. Met nog twintig minuten te gaan was het echter opnieuw Navarro die naar de bovenste plaats op de lijst wist te komen totdat in de slotfase Francesco Bagnaia nog onder de tijd van de Spanjaard wist te duiken en de sessie uiteindelijk als snelst afsloot. Navarro werd tweede, Binder derde.

Achter dit drietal noteerde Bo Bendsneyder de vierde tijd. De Nederlander kende een sterke eerste vrije training en was de gehele sessie binnen de top tien te vinden.

De vijfde tijd werd vrijdagochtend op de klok gezet door Jorge Martin gevolgd door Fabio Quartararo, Niccolo Antonelli, Joan Mir,Fabio DiGiannantonio en Enea Bastianini.

Livio Loi, kende een uitstekend begin van de sessie door zich in de eerste helft van de training keurig binnen de top tien te handhaven maar in de slotfase moest de RW Racing GP coureur de nodige plaatsen prijsgeven. Ondanks dat de Belg zijn eigen snelste tijd in de laatste ronde nog wel aan wist te scherpen moest hij uiteindelijk genoegen nemen met de twintigste plaats op de lijst.

Voor John McPhee, de winnaar van de voorgaande Moto3 race in Brno, begon zijn thuis Grand Prix niet geheel vlekkeloos. De Brit sloot de sessie af met slecht de zeventwintigste tijd, dit nadat hij gedurende de sessie een crash meemaakte in turn 5 van het Silverstone circuit.

Handige links Octo British Grand Prix: