Franco Morbidelli was op zaterdagmorgen de snelste rijder tijdens de derde vrije training van de Moto2 op het circuit van Misano. De thuisrijder eindigde voor Hafizh Syahrin en Takaaki Nakagami. Axel Pons en RW Racing GP kenden door twee valpartijen een moeilijke sessie en hebben niet veel kunnen rijden.

Op een zonnig circuit van Misano ging op zaterdagmorgen de laatste vrije training van de Moto2 van start. De eerste erg snelle tijd werd op de klok gezet door Hafizh Syahrin, die net als op de vrijdag meteen een goede pace te pakken had en zijn eigen beste tijd van de eerste dag verbeterde.

Franco Morbidelli was daarna echter de eerste rijder dit weekend die een tijd onder de 1’38 reed. De Italiaan deed dat al in de openingsfase van de sessie en de rest van het veld kon zich niet meteen meten aan de Estrella Galicia 0,0 Marc VDS coureur.

Halverwege de sessie kwam thuisrijder en snelle man Mattia Pasini ten val, hij verloor de voorkant van zijn machine bij het insturen van bocht twee. Na zijn uitstapje in de grindbak kon hij zijn weg vervolgen en verloor hij niet teveel tijd in de belangrijke derde vrije training.

Verrassend was het optreden van Augusto Fernandez van het Speed Up Racing team. De Spanjaard stond met nog tien minuten te gaan op een knappe vijfde plaats.

De tijd van Morbidelli werd met vijf minuten te gaan nog niet serieus bedreigd. Tom Lüthi verbeterde zijn tijd en kwam naar een derde stek. Takaaki Nakagami nam echter die positie al snel weer over. Met het vallen van de vlag werd duidelijk dat er geen grote verbeteringen zouden plaatsvinden.

Hierdoor bleef de 1’37.941 van Morbidelli onbedreigd en ook Hafizh Syahrin zag dat zijn tijd overeind bleef wat hem de tweede plaats opleverde. Nakagami, Lüthi en Simone Corsi vulden de top vijf verder aan, voor de wederom sterk rijdende Dominique Aegerter en de verrassende Fernandez. Mattia Pasini, na zijn valpartij, bleef steken op P8 met achter hem Stefano Manzi en Fabio Quartararo.

Voor Axel Pons en het Nederlands RW Racing GP team was het een moeilijke zaterdagochtend. Halverwege de vrije training ging de Spanjaard onderuit, wat hem wat kostbare tijd op de baan kostte. Toen hij uiteindelijk de baan weer opging, en de laatste minuten van de training aangebroken waren ging het echter opnieuw mis met een tweede valpartij. Hierdoor kon Pons zijn tijd niet verbeteren en bleef hij op de 27e plaats steken.

 

 

Handige links Gran Premio Tribul Mastercard di San Marino e della Riviera di Rimini:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag