Franco Morbidelli maakt DTM debuut in Assen 

14
franco-morbidelli
Franco Morbidelli (l) en Bruno Spenler (r) | foto© Jan Timmerman

In juli strijkt het Deutsche Tourwagen Meisterschaft, oftewel DTM, neer op het TT Circuit Assen. Op donderdagmiddag voorafgaand aan de Motul TT Assen mocht Petronas Sprinta Yamaha-coureur Franco Morbidelli achter het stuur van een BMW M4 kruipen voor een vuurdoop van de competitieve autosportklasse. De Italiaanse MotoGP-coureur werd daarbij bijgestaan door voormalig DTM-kampioen Bruno Spengler.

De DTM is tegenwoordig een ‘hot-item’ bij voornamelijk Italiaanse MotoGP-coureurs. Andrea Dovizioso maakte drie weken geleden zijn debuut in de raceklasse door met een wildcard aan de start te verschijnen op het circuit van Misano. Kampioenschaps-directeur Gerhard Berger bracht een bezoek aan de ranch van Valentino Rossi, waarna de Yamaha-MotoGP coureur zijn ambities uitsprak om ook eens aan de start te willen verschijnen. Vandaag was het dus de beurt aan Morbidelli om op vier wielen over het asfalt van Assen te racen.

“Het is een overweldigende ervaring en ik heb veel lol gehad,” vertelde Franco Morbidelli na zijn twee snelle ronden. “Het is erg leuk om met zoiets te experimenteren en met de hulp van Bruno Spengler kon ik me snel aan de auto aanpassen. Ik volg de DTM niet op de voet en ken het kampioenschap niet heel goed, maar natuurlijk weet ik dat Andrea Dovizioso in Misano heeft meegereden. Voor nu focus ik me echter vooral op mijn prestaties op twee wielen.”

Morbidelli maakte zijn debuut aan de zijde van de Canadese Bruno Spengler. De 35-jarige coureur heeft een lange geschiedenis in het DTM en pakte in 2012 de titel. Daarnaast heeft hij vijftien zeges achter zijn naam staan.

“Franco Morbidelli deed het geweldig. Hij heeft nog nooit in een auto gereden met zoveel downforce als deze DTM auto en heel veel dingen tijdens het rijden zijn anders dan hij het gewend is,” reageerde Spengler op de prestaties van Morbidelli. “Hij pakte het heel serieus en super professioneel op, waardoor hij in twee ronden veel leerde. Hij wist wat hij aan het doen was en dat was indrukwekkend. Als passagier is het best eng in een DTM-auto, maar naast hem voelde het wel vertrouwd. Hij heeft het goede gevoel om te bepalen hoe je snel een bocht in stuurt en hij neemt ook de goede lijnen. Alleen in de snelle bochten had hij meer moeite omdat hij de downforce en grip niet gewend is.”

Het DTM komt binnenkort voor het eerst in hun bestaan naar het TT Circuit Assen. Van 19 t/m 21 juli staat het Drentse circuit in het teken van het prestigieuze Duitse toerwagenkampioenschap.

 

Handige links Motul TT Assen :

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
TT Festival Assen
Fotoverslag – donderdag
Fotoverslag – vrijdag
Fotoverslag – zaterdag
Fotoverslag – zondag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App