Franco Morbidelli: ‘No hard feelings voor Johann Zarco’

12
johann-zarco
Johann Zarco (r) en Franco Morbidelli (l) | foto© motogp.com

Franco Morbidelli heeft ‘no hard feelings’ en ‘nothing but friendship’ voor Johann Zarco. Dit tekende de Petronas Yamaha SRT coureur vrijdagmiddag na afloop van de eerste dag van de BMW M Grand Prix of Styria op tijdens zijn media-debrief.

Na de inmiddels al veelbesproken horrorcrash afgelopen zondag tijdens de MotoGP race op de Red Bull Ring met Johann Zarco keerde Franco Morbidelli vandaag terug naar het Oostenrijkse circuit voor de eerste twee vrije trainingen van de BMW M Grand Prix of Styria.

Geen gemakkelijke opgave om hetgeen er een aantal dagen geleden gebeurde te vergeten en je meteen weer voor de volle 100% in te zetten op hetzelfde circuit. De jonge Italiaan ging er goed mee om en noteerde tijdens de eerste dag de negende rondetijd, en dat op de dag dat Johann Zarco bestraft werd voor ‘onverantwoordelijk rijden’ en een daarbij behorende penalty kreeg.

Franco Morbidelli: “Ik respecteer de beslissing van de FIM MotoGP Stewards. Ik heb donderdag mijn verhaal gedaan over het incident en ik vond dat hij een straf verdiende. Maar ik heb geen stem in de hoogte en de aard van de straf, maar nu ik de straf gehoord heb ben ik het wel eens met hun beslissing.”

De Italiaan maakte ook duidelijk dat hij het incident al ziet als een afgesloten hoofdstuk, niet op zoek is geweest naar enige vorm van ‘wraak’ en – nadat hij zich inmiddels al heeft verontschuldigd voor een aantal van zijn opmerkingen tegen de Fransman direct na de race van afgelopen zondag.

Franco Morbidelli: “Het incident is voor mij al afgesloten en een gepasseerd station. Vanaf het moment dat ik mijn mening over het ongeluk heb gegeven, was mijn hoofdstuk over deze geschiedenis afgesloten. Donderdag heb ik mijn verhaal kunnen doen tegenover de leden van de mensen van het FIM MotoGP Stewards panel en het is hun taak om race-acties te analyseren en al dan niet sancties te geven. Het is onze taak om te rijden en hen de meest gedetailleerde mening te geven die we kunnen geven. Ik heb en wil geen enkele vorm van wraak op Johann, zoals sommigen van jullie de afgelopen dagen dachten en misschien nog wel denken. Ik ben goed bevriend met Johann. Ik ken hem al sinds we kinderen zijn, we racen al vele jaren samen, ik heb geen enkele wrok tegen hem. Ik heb gewoon mijn gedachten over het ongeluk gegeven en mijn gedachten waren dat hij bestraft kon worden omdat hij een fout heeft gemaakt. Natuurlijk maakte ik direct na de wedstrijd een aantal rake opmerkingen, want ik was helemaal opgefokt en ik had even daarvoor mijn leven geriskeerd door met meer dan 300 km per uur onderuit te gaan. Nogmaals, nadat ik mijn mening over het ongeluk heb gegeven is het hoofdstuk voor mij afgesloten en blijf ik mijn werk doen, dat is racen, zo hard mogelijk rondgaan en doen waar ik van hou.”

De afgelopen dagen zijn er een aantal aanpassingen gedaan aan het circuit rond bocht twee en drie van het Oostenrijkse circuit. Vanaf zaterdag is ook Johann Zarco weer van de partij nadat hij eerder op de dag groen licht kreeg van de circuit arts. Kortom, het circuit heeft zijn verantwoordelijkheid genomen en zowel Morbidelli als ook Zarco zijn beiden weer van de partij en dat is het allerbelangrijkste.

 

Handige links BMW M Grand Prix of Styria 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App