Franco Morbidelli (P1): ‘Altijd lastig om Fabio te verslaan over één ronde’

13
Franco Morbidelli - Circuit de Barcelona-Catalunya | foto© motogp.com

Franco Morbidelli heeft zaterdagmiddag voor het eerst pole position behaald in de MotoGP klasse. Na het behalen van zijn eerste MotoGP overwinning twee weken geleden zal de Italiaan niets liever willen dan die prestatie op zondagmiddag herhalen. 

Dat Franco Morbidelli momenteel in een goede fase van zijn carrière zit is wel duidelijk. Twee weken geleden behaalde de Moto2 kampioen van 2017 zijn eerste overwinning in de MotoGP klasse op het Misano World Circuit Marco Simoncelli. Een dag daarna kreeg hij echter te maken met een flinke buikgriep en dit bleef hem ruim een week hinderen. Ondanks een incident in de eerste ronde van de Grand Prix van Emilia Romagna, ook op het Misano World Circuit, wist de Italiaan terug te komen naar de negende plaats.

Een week later zijn we op het Circuit de Barcelona-Catalunya en behaalt Morbidelli op zaterdag zijn eerste MotoGP pole position. De Italiaan was in de tweede kwalificatiesessie ruim 0,2 seconde sneller dan teamgenoot Fabio Quartararó, in de hedendaagse MotoGP een aanzienlijke marge. De punten worden echter pas op zondag verdeeld maar Morbidelli zal zeker één van de kanshebbers zijn, ook al hopen zijn huidige en toekomstige teamgenoten Fabio Quartararó en Valentino Rossi daar verandering in te brengen.

Franco Morbidelli: “Het was geweldig om vandaag deze pole te behalen. Het voelt heel goed om de snelste te zijn. Het is altijd lastig om Fabio [Quartararó] te verslaan in de kwalificatie dus ben ik heel blij hoe het vandaag verlopen is. Ik voelde me heel goed op de machine en ik wist dat ik hard kon pushen, zowel aan de voorkant als aan de achterkant. Nu is het belangrijk om de laatste puntjes op de i te zetten voor morgen en natuurlijk moeten we proberen om een goede start te maken. Onze racesnelheid is goed maar er zijn veel coureurs die ongeveer even snel zijn. Het is belangrijk om dus nog een kleine verbetering te vinden voor morgen maar ik ben ervan overtuigd dat het een goede race gaat worden. Ik wil Valentino nog even feliciteren met het ondertekenen van zijn contract en dat hij nog sowieso een jaar in de MotoGP zal zijn. Hij komt in een fantastisch team terecht en het zal mooi zijn om hem als teamgenoot te hebben.”

Vanwege de Formule 1 in Rusland vinden alle sessies op zondag een uur later plaats dan gebruikelijk. De twintig minuten durende warm-up voor de MotoGP klasse begint om 10:40 uur, de race over 24 ronden op het Circuit de Barcelona gaat om 15:00 uur van start.

 

Handige links Gran Premi Monster Energy de Catalunya 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
FotoverslagBent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App