Franco Morbidelli (P1): ‘Mooi om te laten zien dat ik ook kan vechten in MotoGP’

122

Franco Morbidelli heeft zondagmiddag de MotoGP race gewonnen op het Circuit Ricardo Tormo in Valencia. Het was alweer de derde zege van de Italiaan dit seizoen, echter werd hij ditmaal in de laatste ronde nog flink belaagd door Jack Miller.

Met zijn derde overwinning van het seizoen heeft Franco Morbidelli nu even veel MotoGP zeges als teamgenoot Fabio Quartararó en is hij ineens gestegen naar de tweede plaats in het kampioenschap achter 2020 MotoGP wereldkampioen Joan Mir.

Jack Miller startte goed vanaf de tweede plaats op de grid en ging als leider de eerste bocht in, echter kon de Australiër zijn lijn niet houden en nam polesitter Franco Morbidelli de koppositie meteen over. Deze wist hij 26 ronden lang vast te houden en het leek een saaie race te worden totdat Miller in de laatste ronde weer aanviel. We kregen een spectaculaire laatste ronde te zien waarin ze elkaar meerdere malen wist te passeren. Uiteindelijk won Morbidelli het rechtstreekse duel en wist hij de Australiër tot aan de finish achter zich te houden.

Zijn vorige twee MotoGP zeges, op het Misano World Circuit Marco Simoncelli en Motorland Aragón, kwamen op dominante wijze waarin Morbidelli de hele race aan de leiding wist te rijden. Nu leek dat weer zo’n overwinning te worden totdat hij dus in de laatste ronde ineens genoodzaakt was om de aanval in te zetten. De Petronas Yamaha SRT coureur vond het mooi dat hij kon bewijzen in staat te zijn om ook zo’n soort race te winnen, met name omdat de Yamaha coureurs dit seizoen al vaak hebben aangegeven het heel lastig te vinden om met de YZR-M1 een rechtstreeks duel uit te vechten.

Franco Morbidelli: “Het was een moeilijke race, ook mijn complimenten voor Jack [Miller]. We reden een bizar hoog tempo en ik reed de hele race aan de leiding, ik gaf het absolute uiterste. Ik wilde graag wegrijden van de achtervolging dus was ik de hele race 100% aan het pushen. Ik hield mijn pitbord in de gaten en ik zag steeds dat mijn voorsprong maar heel klein was. Richting het einde van de race werd de marge steeds kleiner totdat hij aan het einde van de race ineens kort achter me zat.

Daarna was het vooral zaak om meteen te counteren na zijn inhaalacties. Uiteindelijk kreeg ik het voor elkaar om hem voor te blijven en kwam ik uiteindelijk als winnaar over de finish. Het is een geweldig gevoel om een race te winnen na een gevecht, het is natuurlijk anders dan mijn andere twee overwinningen. Ik wil het team ook bedanken en we hebben nu ook een flinke stap gemaakt in het kampioenschap. Ik kijk er naar uit om naar Portiimão te gaan en daar te racen.

Ik wist dat ik in het geval van een duel sterk zou zijn. Echter was het wel anders dan ik gewend was want mijn vorige gevechten in MotoGP waren niet voor een topklassering. Het was mooi om een duel te hebben tegen een goede coureur en te bewijzen dat ik ook in de MotoGP klasse in de laatste ronde kan winnen.”

Komend weekend vindt alweer het laatste Grand Prix weekend van 2020 plaats. De MotoGP paddock reist af naar Zuid-Portugal om het seizoen af te sluiten met de laatste Moto3, Moto2 en MotoGP race van het jaar op het Autódromo Internacional do Algarve in Portimão.

 

Handige links Gran Premio Motul de la Comunitat Valenciana 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

 Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App