Franco Morbidelli (P1): ‘Vanochtend heb ik dynamiet als ontbijt gehad’

334
Franco Morbidelli - Motorland Aragón | foto© Petronas Yamaha SRT

Franco Morbidelli heeft zondagmiddag de MotoGP race gewonnen van de Gran Premio Liqui Moly de Teruel op Motorland Aragón. De Italiaan nam de leiding over na de crash van Takaaki Nakagami en gaf deze niet meer weg. Morbidelli is naast Petronas Yamaha SRT teamgenoot Fabio Quartararó de enige coureur met meer dan één MotoGP zege in 2020.

Zondagmiddag werd alweer de elfde MotoGP race van 2020 gereden, de tweede achtereenvolgende op Motorland Aragón. Veel aandacht ging uit naar polesitter Takaaki Nakagami maar de Japanner bezweek onder de druk, al na vijf bochten ging hij hard onderuit en kwam zijn race al zeer vroeg ten einde.

Franco Morbidelli reed achter de Japanner en nam daardoor de leiding over, deze gaf hij vervolgens niet meer weg totdat hij als winnaar over de finish kwam. Alex Rins wist hem het vuur in de beginfase van de race nog behoorlijk aan de schenen te leggen maar Morbidelli bleef koel en maakte geen enkele fout.

De Italiaan was zeer constant en bleef flink pushen. Uiteindelijk viel Rins terug omdat de Suzuki coureur het hoge tempo van Morbidelli niet kon volgen. De Italiaan kwam uiteindelijk als winnaar over de finish en behaalde daarmee na de overwinning op het Misano World Circuit Marco Simoncelli vorige maand nu zijn tweede MotoGP zege.

Franco Morbidelli: “Ik heb vanochtend dynamiet als ontbijt gehad. Ik voelde me vandaag geweldig op de baan. We hebben een klein gokje gewaagd met de bandenkeuze, we wisten dat we iets moesten doen om wat extra’s te hebben ten opzichte van de concurrentie. Daardoor hebben we besloten om de medium-compound banden te gebruiken en ik denk dat deze gok zich uiteindelijk in de race uitbetaald heeft. Ik wist dat het vandaag een alles-of-niets dag zou worden en ik vertrouwde volledig op wat mijn team mij gegeven heeft.

Ik ben heel erg blij met deze overwinning, het voelt een beetje anders dan toen ik won in Misano. Deze zege hebben we behaald dankzij het harde werk van de crew, ze hebben het geweldig gedaan en dankzij het goede team work hebben we vandaag gewonnen. De machine was perfect gedurende de race, ik voelde me heel goed en ik was gewoon aan het focussen om de machine zo snel mogelijk naar de finish te krijgen. Deze overwinning draag ik dan ook op aan mijn crew, zonder hen was dit niet mogelijk geweest. Veel dank daarvoor. Nu staan we slechts 25 punten van de leider in het kampioenschap af dus moeten we vol de aanval ingaan in de laatste drie races van het jaar.”

Zaterdagmiddag na afloop van de kwalificatie vroeg een journalist aan Morbidelli of hij bereid zou zijn teamgenoot Fabio Quartararó eventueel te helpen bij het winnen van het kampioenschap aangezien hijzelf al te ver van kampioenschapsleider Joan Mir zou staan. Morbidelli zei meteen dat hij nog volledig in de race was voor de wereldtitel en met deze tweede overwinning van 2020 heeft de Italiaan dat dan ook bewezen. Joan Mir staat nog steeds aan de leiding met 137 punten voor Fabio Quartararó (123) en Maverick Viñales (118). Morbidelli is nu naar de vierde plaats gekomen met een totaal van 112 punten, slechts 25 punten achter Mir met nog drie races te gaan.

De coureurs en teams in de MotoGP paddock hebben nu een weekend rust waarna we het 2020 seizoen gaan afsluiten met drie achtereenvolgende race weekenden. In het weekend van 6, 7 en 8 november wordt de volgende Grand Prix verreden op het Circuit Ricardo Tormo in Valencia en de paddock zal hier blijven om op 13, 14 en 15 november nóg een race weekend af te werken op het Spaanse circuit. Vervolgens reist men af naar Zuid-Portugal om het seizoen in het weekend van 20, 21 en 22 november af te sluiten op het Autódromo Internacional do Algarve in Portimão.

Handige links Gran Premio Liqui Moly de Teruel 2020:

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar [email protected] kan ook.