Franco Morbidelli (P1): ‘Weersomstandigheden gaan grote rol van betekenis spelen’

14
Franco Morbidelli - Circuit de Barcelona-Catalunya | foto© Petronas Yamaha SRT

Franco Morbidelli was na de eerste dag op het Circuit de Barcelona-Catalunya de snelste coureur in de MotoGP klasse. De Italiaan is weer hersteld van zijn buikgriep maar merkte wel dat de lastige omstandigheden op het Catalaanse circuit dit weekend belangrijk zullen worden.

Vrijdag begon alweer het achtste MotoGP raceweekend sinds de (her)start halverwege juli. Franco Morbidelli was na de eerste dag van de Catalaanse Grand Prix op het Circuit de Barcelona-Catalunya de snelste coureur in de MotoGP klasse nadat hij aan het einde van de tweede vrije training een 1’39.789 wist te rijden.

Het was een bewogen tweede vrije training voor de Italiaan aangezien hij in deze sessie al vroeg ten val kwam in bocht 10. De winnaar van de Grand Prix van San Marino wilde zijn gecrashte machine heel graag terugbrengen om met de gebruikte banden zijn lange run af te maken maar dat lukte niet. Toen werd er besloten om er maar gewoon een aantal snelle ronden uit te persen op een nieuwe set banden en daarmee was Morbidelli uiteindelijk de snelste coureur na de eerste dag op het circuit in Barcelona.

In de middag was ook de wind wat sterker aanwezig, te zien aan de heen en weer slaande bomen rondom het circuit en de wapperende hesjes van de marshals. In alle klassen waren er veel crashes te zien vanwege de sterke wind in combinatie met koude banden.

Franco Morbidelli: “Ik voelde me meteen goed met de machine vandaag en ik was vanochtend al behoorlijk snel. Ik denk dat we voor de middagsessie de juiste aanpassingen hebben gedaan om de racesnelheid nog wat te verbeteren, we waren snel en constant. Ik ben tevreden met vandaag. Ik ging nog wel even de fout in bij het ingaan van bocht 10 met koude banden in mijn eerste ronde, het was nog te vroeg om zo hard te pushen en daardoor kwam ik ten val. Ik wilde de fiets zo snel mogelijk terug brengen naar de pitbox om zodoende met dezelfde banden te kunnen blijven rijden, maar helaas kon dat niet.

Ik veranderde mijn focus naar het rijden van één snelle ronde op zachte banden en ik wist hiermee een snelle rondetijd te rijden. Het was een hele goede vrijdag voor ons. Het gaat een interessant weekend worden want de omstandigheden kunnen een grote rol van betekenis gaan spelen. Het waait hard en het gripniveau is een beetje vreemd om te beoordelen. We moeten zien hoe dit zich gaat ontwikkelen gedurende het weekend en proberen een strategie te maken, maar momenteel is het nog lastig te voorspellen.”

Zaterdagochtend om 09:55 uur komen de MotoGP coureurs weer in actie voor de derde vrije training op het Circuit de Barcelona-Catalunya. ’s Middags om 13:30 uur gaat de vierde vrije training van start met aansluitend beide kwalificatiesessies.

 

Handige links Gran Premi Monster Energy de Catalunya 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
FotoverslagBent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App