Franco Morbidelli wist zich zaterdagmiddag op Motorland Aragón als tweede te kwalificeren in de MotoGP klasse achter Takaaki Nakagami. Met een achterstand van 34 punten naar Joan Mir in het kampioenschap kan de Italiaan zeker nog mee doen voor de wereldtitel. 

Normaal gesproken doe je niet mee voor de wereldtitel als je na tien races slechts 87 punten hebt gescoord. In 2020 is alles echter anders en met dat aantal staat Franco Morbidelli momenteel op de zesde plaats in het wereldkampioenschap, 34 punten verwijderd van kampioenschapsleider Joan Mir. Met nog vier races te gaan is alles mogelijk en is de Italiaan absoluut nog één van de kanshebbers voor de MotoGP wereldtitel. Toen hem in de persconferentie op zaterdagmiddag gevraagd werd of hij bereid was zijn teamgenoot Fabio Quartararó te helpen om het kampioenschap te winnen reageerde Morbidelli dan ook verontwaardigd en gaf hij zelf aan dat hij zeker nog meedoet voor het kampioenschap.

Door zich als tweede te kwalificeren op zaterdagmiddag heeft Morbidelli alvast een belangrijke stap gezet om zondagmiddag mee te doen voor het podium en misschien zelfs wel de overwinning. Kampioenschapsleider Joan Mir heeft zich als twaalfde gekwalificeerd.

Franco Morbidelli: “Het was een hele goede ronde en ik had het echt naar m’n zin vandaag, ik had een heel goed gevoel met de machine. We hebben als team goed samengewerkt net als afgelopen weekend en we zitten momenteel op een goed pad. Ik denk dat ik morgen in de eerste paar ronden iets scherper moet zijn en dat mijn tempo iets hoger moet liggen vergeleken met afgelopen zondag. In FP4 hebben we een goed beeld gekregen wat betreft de banden en we zullen morgen een belangrijke keuze moeten maken. Ik denk dat dit nu iets duidelijker geworden is, vooral met de data van vorig weekend erbij. We hebben de soft-compound band gebruikt voor de kwalificatie en de medium-compound voorband lijkt onze keuze te gaan worden voor de race van morgen. We gaan zien hoe het gaat verlopen morgen maar het feit dat we op de eerste startrij staan is goed en hopelijk wordt het een mooie race.”

De MotoGP coureurs komen zondagochtend eerst nog om 09:50 uur in actie voor de twintig minuten durende warm-up sessie op Motorland Aragón. De race over 23 ronden op het Spaanse circuit gaat al meteen na de Moto3 klasse van start om 13:00 uur in verband met de Formule 1 race in Portugal. Let op: in de nacht van zaterdag op zondag gaat de wintertijd in en wordt de klok een uur naar achteren gezet.

 

Handige links Gran Premio Liqui Moly de Teruel 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
FotoverslagBent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App