Franco Morbidelli kwam zondagmiddag als derde over de finish in de MotoGP race op het Autódromo Internacional do Algarve. De Italiaan werd in de laatste ronde verschalkt door Jack Miller maar wist wel zijn tweede plaats in het kampioenschap vast te houden.

Met drie podiumfinishes in de laatste vier races waarvan twee overwinningen heeft Franco Morbidelli een ijzersterke eindfase van het 2020 MotoGP seizoen gekend. In totaal stond de Italiaan dit jaar vijf keer op het podium waarvan drie overwinningen waardoor hij uiteindelijk als tweede in het kampioenschap is geëindigd achter wereldkampioen Joan Mir.

Daarmee heeft hij Yamaha collega’s, die allemaal op 2020 materiaal rijden in tegenstelling tot Morbidelli op de machine van vorig seizoen, ook allemaal ver achter zich gehouden in het kampioenschap.

Op zondagmiddag in Portimão had Morbidelli vrijwel de hele race de tweede plaats in handen, enkele seconden achter racewinnaar Miguel Oliveira die oppermachtig was. Net als vorige week in Valencia kreeg Morbidelli het in de laatste ronde aan de stok met Jack Miller. Echter trok de Australiër ditmaal aan het langste eind en kwam hij als tweede over de finish, slechts een tiende voor Morbidelli.

Ondanks dat hij in de laatste ronde de tweede plaats in de race verloor was Morbidelli tevreden en keek hij met name met een positieve blik terug op zijn seizoen.

Franco Morbidelli: “Ik heb genoten van de race van vandaag en zoals al eerder gezegd is dit circuit fantastisch. Het is zo lastig en uitdagend maar zeker prachtig om te rijden. We hebben de juiste bandenkeuze gemaakt en ik was wel onder de indruk van de snelheid die we hadden gedurende de race.

Ik ben blijer met de tweede plaats in het kampioenschap dan de derde plaats in deze race. Jack [Miller] was heel sterk in de laatste ronde, vooral in het laatste gedeelte. Hij reed slim en gaf mij geen kans om terug te slaan. Felicitaties voor hem en Miguel [Oliveira], hij was onaantastbaar vandaag. Ik probeerde in de beginfase om dichtbij hem te blijven maar ik had al gauw door dat ik dat niet ging redden.

Ik was voor de volle 100% aan het pushen en ik nam dan ook de nodige risico’s omdat ik graag op het podium wilde eindigden in deze laatste race. Veel dank aan het team en Yamaha, zij hebben mij voorzien van een goed pakket. In het begin van het seizoen voelde ik mij misschien niet de sterkste Yamaha coureur maar we hebben het maximale eruit weten te halen en we hebben heel goed gepresteerd. Het is zeker een jaar dat ik niet zal vergeten en ik geleerd dat veel en hard werk zich uiteindelijk weer uitbetaalt. Nu is het tijd om te relaxen en ons weer optimaal voor te bereiden op het volgende seizoen.

Met het ingaan van volgend jaar heb ik meer kennis van mezelf, meer vertrouwen maar ook hogere verwachtingen omdat we nu weten waartoe we in staat kunnen zijn. Het voelt alsof de puzzelstukjes op hun plaats zijn gevallen. Volgend jaar zal zeker belangrijk voor ons zijn en ik denk ook dat het zeker interessant gaat worden. Ik heb natuurlijk bepaalde verwachtingen maar we moeten niet vergeten dat ik uiteindelijk gewoon een satelliet rijder ben.”

Het MotoGP seizoen van 2020 is nu ten einde gekomen. Er wordt geen officiële test meer gehouden dus de eerste keer dat we alle MotoGP coureurs weer in actie gaan zin is, als alles meezit met betrekking tot het coronavirus, in februari tijdens de officiële Sepang test.

 

Handige links Grande Prémio MEO de Portugal 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

 Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App