Franco Morbidelli sloot de eerste dag van de Gran Premio de Europa op het Circuit Ricardo Tormo in Valencia als derde af in de MotoGP klasse. Na zijn indrukwekkende zege op Motorland Aragón twee weken geleden was dit opnieuw een solide start van het raceweekend voor de Italiaan.

Aan het einde van de eerste dag op het Circuit Ricardo Tormo in Valencia stond Franco Morbidelli derde op de gecombineerde tijdlijsten. De Italiaan kende een goede dag op het Spaanse circuit en bleef foutloos ondanks de verraderlijke omstandigheden.

Aan het einde van de eerste vrije training, die op een volledig natte baan werd verreden, klokte Morbidelli een keurige tweede tijd achter Jack Miller waarna hij in de middag op een opdrogende baan uiteindelijk in de slotfase naar de derde tijd kwam; opnieuw was Jack Miller het snelst.

Na zijn sensationele overwinning van twee weken geleden op Motorland Aragón, waarbij Morbidelli naar afloop vertelde dat hij in een soort trans was, wordt hij door velen gezien als misschien wel de grootste tegenstander in het kampioenschap voor Joan Mir en Petronas Yamaha SRT teamgenoot Fabio Quartararó. De eerste listige dag in Valencia is de Italiaan in ieder geval goed doorgekomen en het ziet er voorlopig naar uit dat hij zondag wederom kan meedoen voor de overwinning. Wie weet wat er daarna mogelijk is in het kampioenschap, wel moeten zijn Yamaha motorblokken uiteraard heel blijven …

Franco Morbidelli: “De omstandigheden waren zeker niet ideaal vandaag. Vanochtend regende het en in de middag was het een mix van nat en droog. Hoe dan ook was het voor ons een goede dag want we waren in beide omstandigheden snel. In de middag deed ik het in het begin rustig aan totdat ik pas echt goed wist hoe de omstandigheden waren. Uiteindelijk deed ik een time-attack om in ieder geval in de top tien te staan aan het eind van de dag.

Het lukte zelfs om in de top drie te staan en dat was een goede prestatie, daar ben ik erg blij mee. Het was goed om te zien dat we zowel in natte als droge omstandigheden snel waren. Nu is het afwachten wat de weersomstandigheden gaan doen morgen. Als het nat is dan kunnen we meer data verzamelen, als het droog is dan kunnen we pushen om nog sneller te gaan.”

De MotoGP coureurs komen zaterdagochtend om 10:55 uur weer in actie voor hun derde vrije training van het weekend op het Circuit Ricardo Tormo. De vierde vrije training met aansluitend beide kwalificatiesessies gaat om 14:10 uur van start.

 

Handige links Gran Premio de Europa 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
FotoverslagBent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App