Franco Morbidelli: ‘We zijn verdergegaan met waar we in Jerez mee gestopt waren’

11
Franco Morbidelli - Automotodrom Brno | foto© motogp.com

Franco Morbidelli reed vrijdagmiddag in de tweede vrije training voor de MotoGP klasse op het Automotodrom Brno de tweede rondetijd en zorgde daarmee voor een Petronas Yamaha SRT 1-2 achter teamgenoot Fabio Quartararó. Met name in de langere runs was de Italiaan zeer snel en constant.

Petronas Yamaha SRT kende een goede eerste dag op het Automotodrom Brno in Tsjechië, waarbij leider in het kampioenschap Fabio Quartararó de snelste rondetijd wist te rijden en teamgenoot Franco Morbidelli daar heel kort achter de tweede tijd wist te noteren. Misschien nog wel belangrijker voor de Italiaan was dat hij met name in de langere runs op racebanden sneller en constanter was dan wie dan ook. De voormalig Moto2 coureurs heeft op vrijdag de meeste ronden in de 1’57 gereden.

Het is pas de eerste dag maar het is een goed teken voor de relaxte Morbidelli en hij hoopt deze vorm dan ook door te zetten in de rest van het weekend. Ondanks het verouderde asfalt op het Tsjechische circuits en de vele hobbels had Morbidelli zijn tempo gauw gevonden en is hij naar eigen zeggen gewoon verder gegaan op de manier hoe ze het weekend in Jerez afsloten.

Franco Morbidelli: “Het waren twee heel goede sessies voor ons en het voelde alsof we gewoon door zijn gegaan met hetgeen waar we in Jerez mee gestopt zijn, dit is heel positief. In FP2 maakte ik gebruik van een nieuwe soft-compound achterband en wist ik daar een heel goede rondetijd mee te rijden, daar ben ik erg blij mee. Er zijn nog wat dingen waar we uitgebreider naar moeten kijken, met name welke band we gaan gebruiken in de race omdat dat onder deze omstandigheden nog niet duidelijk is op het lastige asfalt. Ik ben heel tevreden met deze eerste dag en ik kijk er naar uit om vanavond nog aan de slag te gaan met het team zodat we morgen overal het maximale uit kunnen halen.”

De MotoGP coureurs komen zaterdagochtend om 09:55 uur weer in actie voor de derde vrije training op het Automotodrom Brno met om 13:30 uur de vierde vrije training en aansluitend beide kwalificatiesessies.

 

Handige links Monster Energy Grand Prix České republiky 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag


Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App