Frank en Rinze hebben de laatste tijd niet veel geluk gekend in de wedstrijden van de ONK OW Cup. Om beide mannen het goede gevoel en plezier terug te geven in de motorsport is er besloten om samen te gaan deelnemen aan de Endurance 501 race in Assen. Het gelegenheidsduo start als Team R&F met rijnummer 6.

Zaterdagmorgen na de eerste en tweede kwalificatie staat het team op positie vijf van de 53 deelnemende teams. Maar na de derde kwalificatie weten de heren een positie op te schuiven en is de vierde plaats de uiteindelijke startpositie.

Om 14.40 uur is de Le Mans start van de 501 voor totaal 111 ronden. Rinze zal als team R&F gaan starten en weet direct goed mee te gaan met de kop van het veld. Na 19 ronden zal hij de pitstraat in komen en zal Frank de baan in gaan.

Na 35 ronden heeft het team de leiding van het gehele deelnemers veld in handen. Het blijft ongekend spannend en al gauw nemen Frank en Rinze en Superbikez.nl by Druijff Racing een ronde voorsprong op de andere deelnemers.

Na 45 ronden is het nu Team R&F weer aan de leiding op ruim 5 seconden gevolgd door Superbikez.nl by Druijff Racing en het team met startnummer 45, Oosterveen’s Ashford Formula Racing (Eduard Troost, Jeroen Hilster en Manuel Wienen).

Na 80 ronden wordt de koppositie overgenomen en staan Frank en Rinze op plaats 2, maar er is nog steeds van alles mogelijk. Het blijft wisselen van positie en met nog zeventien ronden te gaan is het Superbikez.nl by Druijff Racing weliswaar terug aan de leiding met slechts 6 seconden voorsprong op Team R&F. De leiders hebben echter onderweg een penalty van 20 seconden gekregen(inhalen onder gele vlag)  waardoor R&F feitelijk de leiding in handen heeft met een voorsprong van 14 seconden. Het blijft dus nog spannend tot aan de finish.

Superbikez.nl by Druijff Racing komt na 111 ronden als eerste over de finish maar Team R&F heeft  het hoofd koel gehouden en weet de achterstand beperkt te houden tot minder dan 20 seconden. Het is gelukt, Frank en Rinze worden als winnaars afgevlagd van deze zeer spannende wedstrijd.

Frank en RinzeWe kwamen gewoon om rondjes te rijden om zo weer het goede gevoel en het plezier terug te vinden en we gingen aan de haal met de winst. 111 ronden volbrengen is fysiek en mentaal zwaar vooral met twee coureurs. Van de 56 teams hebben wij dit gisteren als beste volbracht… foutloos gereden. Grote dank aan het gehele team. Nu alles klaar maken voor de volgende ONK OW Cup race op circuit Dijon-Prenois. Zonder de steun van onze sponsoren was het niet mogelijk geweest, onze hartelijke dank daarvoor.”

 

Handige links OW Cup 501 Endurance 2019:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag

 

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App