Federico Fuligni heeft woensdag in Jerez de snelste rondetijd op de klok gezet tijdens de eerste testdag van 2020. De jonge MV Agusta Reparto Corse coureur was tijdens de grotendeels verregende dag het snelst voor Steven Odendaal en zijn teamgenoot Randy Krummenacher.

Ondanks de regen, een groot aantal crashes, talrijke rode vlaggen en een zeer drukbezet Circuito de Jerez – Angel Nieto maakten een groot aantal FIM World Supersport Championship coureurs er woensdag het beste van tijdens de allereerste testdag van 2020.

Met zware regenbuien in de vroege ochtend was er in eerste instantie weinig actie op de baan. De omstandigheden verbeterden vervolgens wel iets maar de baan bleef zeer verraderlijk, iets dat ervoor zorgde dat o.a. de vanuit de Moto2 klasse overgekomen Andrea Locatelli (BARDAHL Evan Bros. WorldSSP Team) de gehele dag in het hotel bleef en er voor koos om geen onnodige risico’s te lopen

Profiterend van de moeilijke omstandigheden was het Federico Fuligni (MV Agusta Reparto Corse) die om 18:00 uur bij het vallen van de finishvlag de lijst aanvoerde voor Steven Odendaal (EAB Ten Kate Racing) en Randy Krummenacher (MV Agusta Reparto Corse).

Het GMT94 Yamaha-duo Jules Cluzel en Corentin Perolari eindigde deze deze eerst dag respectievelijk als vierde en vijfde waarbij laatstgenoemde ook één van de vele crashers was en daarbij een nieuwe Yamaha YZF-R6 volledig afschreef.

Jaimie van Sikkelerus (MPM Routz Racing Team), die gedurende de dag slechts22 ronden reed, noteerde de zesde rondetijd terwijl zuiderbuur Loris Cresson (OXXO Yamaha Team Toth) het deze eerste dag al na één vliegende ronde voor gezien hield en de zevende en langzaamste rondetijd van de dag op de klok zette.

Cresson’s teamgenoot, Peter Sebestyen, is niet aanwezig op de test, hetzelfde geldt voor Kawasaki Puccetti Racing.

Onofficiële rondetijden WorldSSP Jerez Test woensdag:

  1. Federico Fuligni (MV Agusta Reparto Corse) 1’57.347
  2. Steven Odendaal (EAB Ten Kate Racing) 1’57.669
  3. Randy Krummenacher (MV Agusta Reparto Corse) 1’57.816
  4. Jules Cluzel (GMT94 Yamaha) 1’57.959
  5. Corentin Perolari (GMT94 Yamaha) 1’58.154
  6. Jaimie van Sikkelerus (MPM Routz Racing Team), 2’05.583
  7. Loris Cresson (OXXO Yamaha Team Toth), 2’26.532

 

 

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App