GAMMA Racing Day: Birchall broers boeken zege, Streuer/Rousseau vierde

12
Bennie Streuer en Kevin Rousseau - Foto: Racesport.nl - Harm de Boer

Ben Birchall en Thomas Birchill hebben zondag tijdens de GAMMA Racing Day op het TT Circuit Assen de hoofdrace van het WK zijspannen gewonnen. De Britse combinatie hield die van Pekka Paivarintha en Kirsi Kainulainen en de combi van John Holden en Mark Wilkes achter zich. Bennie Streuer en Kevin Rousseau kwamen tot de vierde plaats.

Bij het doven van het rode licht maakten de Birchall broers een goede start, maar in de eerste bochtencombinatie kwam de span van Pekka Paivarinta en Kirsi Kainulainen voorbij. Op het snelle gedeelte van het circuit kon de Britse polesitter echter counteren en nam zo de leiding weer over. Bennie Streuer en Kevin Rousseau maakten eveneens een goede start mee, maar moesten toch als vierde plaatsnemen achter de combinatie van Holden en Wilkes.

Het span van Birchall was vervolgens duidelijk sneller op de vloeiende gedeelten van het circuit, maar doordat Paivarinta sneller in de Noordlus was, bleef het gat lange tijd beperkt tot minder dan een seconde. Ook Streuer bleef de druk op de ketel houden bij Holden, waarbij de Nederlander vooral in de GT veel tijd wist goed te maken.

Halverwege de race brak Birchall de weerstand van Paivarinta en reed al snel een voorsprong van vijf seconden bij elkaar. Paivarinta werd daarbij ook nog enigszins gehinderd door achterblijvers die op de juiste lijn bleven rijden. Uiteindelijk won de combinatie van Birchall de race met zeven seconden voorsprong op de regerend kampioenen.

Streuer bleef de druk echter ronde na ronde opvoeren en ondanks een paar goede pogingen vond de Drent geen doorgang bij zijn Britse tegenstanders. met nog vier ronden te gaan maakte voormalig wereldkampioen een klein foutje in de Stekkenwal waardoor hij de aansluiting verloor. Het gat van bijna twee seconden kreeg hij niet meer dicht, waardoor Streuer en Rousseau genoegen moeten nemen met de vierde plaats.

 

Handige links GAMMA Racing Day:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag