Gamma Racing Day: Ruben Doorakkers winnaar Yamaha R3 Cup race

284
doorakkers
Ruben Doorakkers | foto© Racesport.nl - HJ fotografie

Ruben Doorakkers heeft de Yamaha R3 Cup race tijdens de Gamma Racing Day op het TT Circuit Assen gewonnen. In een spannende strijd hield hij Vasco van der Valk en Finn de Bruin achter zich.

De kopstart was in eerste instantie voor poleman Doorakkers, maar in de slipstream op de Veenslang warden de posities al veelvuldig gehusseld.  Wel ontstond er al in de tweede ronde een grote kopgroep van negen coureurs, waarbij alle favorieten vertegenwoordigd waren

Robert Schotman meldde zich voorin, maar ook Ruben Doorakkers, Finn de Bruin, Jaro Hoekstra, Kevin Mijwaart, Vasco van der Valk, Joep Overbeeke, Dennis Koopman en Toine Gierkink sloten daarbij aan. Wat volgde was een veertien ronden durende slipstreamstrijd waarbij het nodige ellebogenwerk niet werd geschuwd.

In de voorlaatste ronde nam  Overbeeke het heft in handen en voor het eerst in de wedstrijd nam hij de leiding over. In een poging een gat te slaan ging Overbeeke echter te wijd in de Stekkenwal en verloor de grip aan de voorkant van zijn Yamaha. De coureur belande in het grind en zag en goede klassering in rook opgaan.

In de slotronde van de wedstrijd was het Finn de Bruin die als leider richting de finish ging, maar in de slipstream richting de Ramshoek werd hij verschalkt door Doorakkers, die zich door een onmogelijk gat naar voren wist te rijden. Ook Schotman kwam sterk naar voren, maar kon aan de binnenkant van de Ramshoek niet de leiding over nemen. Hierdoor zat hij verkeerd geplaatst voor het insturen van de GT bocht.

Doorakkers dook als eerste de GT in en werd in de run naar de streep niet meer bijgehaald. Schotman leek als tweede het finish gedeelte op te komen, maar de WK-coureur werd aan de binnenkant gepasseerd door De Bruin en Van der Valk. Laatstgenoemde kwam in de laatste meters ook nog voorbij aan De Bruin, waardoor de coureur die normaal gesproken in de IDM Supersport 600 klasse uitkomt, de tweede plaats pakte en daarmee De Bruin achter zich hield.

Schotman moest genoegen nemen met de vierde plaats en hield daarbij Gierkink, Koopman, Hoekstra en Mijwaart achter zich.

 

Handige links GAMMA Racing Day:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag