Team Birchal vertrekt zondag in Assen vanaf de pole tijdens de WK zijspannen wedstrijd. De gebroeders Birchall waren zaterdag tijdens de twee kwalificaties het snelst voor 44 Racing en door Barnes / Sillicon Racing. De dit weekend voor zijn thuispubliek rijdende Bennie Streuer stuurde zijn Team Streuer combinatie naar de vierde startplaats.

Vijftien zijspancombinaties staan er dit weekend tijdens de GAMMA Racing Day in Assen aan de start van de WK Zijspannen wedstrijd. Bennie Streuer en zijn nieuwe bakkenist Kevin Rousseau zijn daarvan de enige Nederlandse combinatie. De reden dat er niet meer Nederlandse combinaties aan het vertrek staan heeft alles te maken met het feit dat er in het WK dit seizoen voor het eerst gereden wordt met 600cc krachtbronnen. Bennie Streuer is vooralsnog de enige Nederlander die over zo’n combinatie beschikt, de overige bekende combinaties zijn in diverse andere kampioenschappen actief waar nog wel gebruik gemaakt wordt van 1000cc krachtbronnen.

Zaterdag stonden er in Assen twee kwalificaties op het programma, kwalificaties waar de startplaatsen verdeeld werden voor de zondag te verrijden race.

Eerste kwalificatie.
Zaterdagochtend om 09:40 uur gingen op het TT Circuit Assen de lichten op groen voor de WK zijspannen combinaties voor de eerste kwalificatie. Al snel werd duidelijk hoe de plaatsen verdeelt zouden worden. In de slotfase van de sessie leek Bennie Streuer met zijn nieuwe bakkenist Kevin Rousseau nog de derde tijd op de klok te kunnen zetten, maar niet veel later werden ze toch weer terugverwezen naar de vierde plaats door de combinatie Barnes / Sillicon Racing.

Birchall Racing sloot de sessie af met de snelste tijd gevolgd door 44 Racing, Barnes / Sillicon Racing, Team Streuer en Polizeisportverein W els Delta Racing.

Tweede kwalificatie
Om 11:42 uur kwamen de zijspancombinaties opnieuw in actie voor hun tweede en afsluitende kwalificatie. Een aantal combinaties wisten hun tijden van de eerste sessie al snel te verbeteren.

Team Streuer was ook in deze sessie constant in de top 5 te vinden. Uiteindelijk wisten ze in deze tweede kwalificatie een derde tijd op de klok te zetten. De gereden tijd was alleen geen verbetering van hun tijd van de eerste kwalificatie.

Startopstelling
Birchal Racing zal zondag vanaf de pole starten, met op de tweede plaats 44 Racing gevolgd door  Barnes / Sillicon Racing – die beiden hun snelste tijd in de tweede sessie wel wisten te verbeteren – op plaats drie en Team Streuer die voor hun thuispubliek vanaf de vierde plaats op de grid aan de wedstrijd mag beginnen.

 

Handige links GAMMA Racing Day:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag