Niek van den Broek en Noah Bronkhorst zijn zaterdag op de TT Junior Track in Assen winnaar geworden van de vijfde en zesde Gamma Yamaha R125 Cup wedstrijd van het seizoen.

Onder een fris voorjaarszonnetje begonnen de Yamaha R125 Cup coureur zaterdagochtend op de TT Junior Track aan hun derde wedstrijddag van het seizoen. Met een vrije training, een kwalificatie en opnieuw twee wedstrijden opnieuw een drukke dag voor de dertien jonge talenten.

Kwalificatie
Tijdens de kwalificatie bleek al snel dat het veld in vergelijking met de eerste twee wedstrijddagen opnieuw compacter en beter aan elkaar gewaagd was.

Met een snelste ronde van 56’555 was het Noah Bronkhorst die, ondanks dat hij nog niet geheel hersteld was van zijn bij een eerdere crash opgelopen ribblessure, de pole voor zich opeiste. Op 0,023 sec. van de coureur uit Maasland kwalificeerde Niek van den Broek zich als tweede gevolgd door Rein Saris, Selwin Hamden en Damian Witte.

Brigitte Scheffer werd met de achtste plaats de best geklasseerde jongedame. Scheffer was een fractie sneller dan Mieke Abbink die zich als negende kwalificeerde.

Race 1
Voor Saris en Abbink begon de eerste wedstrijd met de nodige pech. Het tweetal meldde zich te laat voor de race waardoor de wedstrijdleiding besloot dat het tweetal achteraan en op de laatste twee startplaatsen op de grid plaats moest nemen.

Er gebeurde vervolgens veel tijdens deze wedstrijd, zo kwam de van pole vertrokken Bronkhorst ten val, schoof Hamden op de derde plaats rijdend onderuit en crashten Amber Oudenberg en Damian Witte (twee keer). Zowel Bronkhorst en Hamden konden hun race vervolgen, Oudenberg moest de wedstrijd staken vanwege een afgebroken schakelpedaal terwijl De Witte na zijn val de pits binnen reed.

Door dit alles kwam Van den Broek na zestien ronden als winnaar over de finish gevolgd op de tweede plaats door Saris en Bronkhorst die ondanks zijn schuiver nog de derde en laatste podiumplaats voor zich op wist te eisen.

Timo Wieme en Dustin Timmermans completeerden in deze wedstrijd de top vijf terwijl Scheffer op de zesde plaats de snelste dame werd.

Race 2
Na zijn val en derde plaats in de eerste wedstrijd nam Bronkhorst revanche in deze race. Bronkhorst wist samen met Van den Broek afstand te nemen van de rest van het veld. Uiteindelijk wist Bronkhorst een klein gaatje te slaan op Van den Broek en na zestien ronden als winnaar de finish te passen. Van den Broek werd op ruim een seconde tweede terwijl Saris na een spannende strijd met Hamden de strijd voor de laatste podiumplaats in zijn voordeel wist te beslissen.

Hamden werd vierde terwijl Witte na zijn DNF in de eerste wedstrijd nu als vijfde werd afgevlagd.

Scheffer werd ook in deze wedstrijd de best geklasseerde dame, dit keer moest ze echter genoegen nemen met de achtste plaats algemeen. Abbink werd opnieuw de tweede dame, zij kwam dit keer als tiende over de finish.

Dagzeges
Met een eerste en een tweede plaats ging de dagzege in Assen naar Van den Broek. Saris werd in het dagklassement keurig derde, een positie waarmee hij tevens de trofee van best geklasseerde Rookie in ontvangst mocht nemen.

 

Volledige uitslagen: SOBW 03: TT Junior Track Assen