Marc García (groep A) en Bruno Ieraci (groep B) waren vrijdagmiddag het snelst tijdens de tweede vrije training voor de WorldSSP 300 klasse op het Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari di Imola in Italië. Robert Schotman was de snelste Nederlander.

De tweede vrije trainingen voor de A en B groepen van de World Supersport 300 klasse werden vrijdagmiddag verreden op het Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari di Imola. Net als in de ochtend was de A groep als eerst aan de beurt om hun half uur durende sessie te verrijden met aansluitend de sessie voor de B groep.

Groep A
De omstandigheden bleken nog iets beter te zijn dan in de ochtend aangezien de snelste rondetijden al vroeg werden aangescherpt. Uiteindelijk wisten alle coureurs in deze groep zich te verbeteren en was Marc García, de allereerste WorldSSP 300 kampioen in 2017, met een 2’07.028 de snelste rondetijd te te rijden voor Mika Pérez en Hugo de Cancellis. Galang Hendra Pratama klokte de vierde rondetijd voor Jan-Ole Jähnig en de snelste Nederlander Robert Schotman. Verder stonden Ana Carrasco, Manuel González, Manuel Bastianelli en Dion Otten in de top tien geklasseerd. Koen Meuffels kwam niet verder dan de 22e rondetijd in deze groep.

Otten, die dit weekend weer voor het eerst op de motor zit sinds zijn hevige crash op het TT Circuit Assen waarbij hij zijn pols en enkele vingers brak, kwam ten val ter hoogte van bocht 22 (Variante Bassa) maar bleef ongedeerd.

Groep B
Vervolgens waren de coureurs in de B groep aan de beurt voor hun tweede sessie van de dag. Opnieuw was thuisrijder Bruno Ieraci hierin het snelst met een 2’07.502, een halve seconde langzamer dan de snelste coureur in groep A. De tweede tijd kwam op naam van Kevin Sabatucci met daarachter Bahattin Sofuoglu, Enzo de la Vega, Andy Verdoïa en Borja Sánchez in de top zes. Scott Deroue werd in deze groep de beste Nederlander met de zevende rondetijd voor Mateo Pedeneau, Dorren Loureiro en Jeffrey Buis. Victor Steeman kwam naar de elfde tijd, Finn de Bruin noteerde de 21e rondetijd.

De derde vrije training voor de WorldSSP 300 klasse op Imola gaat zaterdagochtend om 10:00 uur van start.

 

Handige links Pirelli Italian Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App