Garcia op pole, vierde startplaats voor Deroue in Jerez

4
garcia
Marc Garcia (41) op weg naar de pole in Jerez

Marc Garcia start zondagmiddag in Jerez vanaf de pole in de WorldSSP 300 klasse. De Spanjaard en leider in de tussenstand van het kampioenschap was zaterdag het snelst tijdens de kwalificatie voor landgenoot Daniel Valle en wildcard coureur Omar Bonoli. Nederlander Scott Deroue kwalificeerde zich als vierde.

QP1
In deze sessie waren het de Spaanse jongedame Ana Carrasco en haar landgenoot Mika Perez die de snelste twee tijden op de klok wisten te zetten en zich daarmee alsnog plaatsten voor de tweede kwalificatiesessie.

Nederlander Ruben Doorakkers noteerde in deze sessie de achtentwintigste rondetijd, een tijd waarmee de zoon van voormalig Grand Prix coureur Cees Doorakkers zich als achtendertigste kwalificeerde voor de zondagmiddag te verrijden race.

QP2
In de beginfase van deze sessie was het een compleet Spaans feestje, maar liefst vier Spaanse coureurs bezetten tot aan drie minuten voor het einde van de sessie de eerste vier plaatsen op de lijst. De eerder dit seizoen nog in de Red Bull MotoGP Rookies Cup uitkomende en de dit weekend met een wildcard aan de start verschijnende Italiaan Omar Bonoli was de eerste die zich tussen de Spaanse armada wist te rijden door achter Marc Garcia en Daniel Valle naar de derde plaats te komen.

De Nederlanders Scott Deroue en Robert Schotman leken zich geen moment te kunnen bemoeien met de strijd voor de pole. Deroue wist er in zijn allerlaatste ronde echter nog een knappe tijd uit te persen en daarmee een flinke stap te maken.

De pole ging echter naar Garcia voor Valle en Bonoli terwijl Deroue door zijn snelle laatste ronde de vierde plaats wist veilig te stellen, net voor zijn voormalige Moto3 teamgenote Carasco.

Manual Gonzalez kwalificeerde zich als zesde voor de komend seizoen naar de WorldSSP klasse overstappende Alfonso Coppola, Robert Schotman en Ali Adrianyah Rusmiputro.

De laatste tweede tijden in deze sessie kwamen op naam van Mika Perez en Enzo de le Vega.

 

 

Handige links Pirelli Spanish Round Jerez:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV