Garcia wint, podium voor Schotman in Magny Cours

46
magny cours
WorldSSP 300 podium Magny Cours

Marc Garcia is zondagmiddag in Magny Cours winnaar geworden van de World Supersport 300 wedstrijd. Achter de Spanjaard werd Alfonso Coppola tweede terwijl Robert Schotman met de derde plaats zijn tweede WorldSSP 300 podium finish wist te scoren.

Na het succes van Michael van der Mark in de tweede World Superbike wedstrijd van het weekend was het zondagmiddag in Magny Cours de beurt aan de WorldSSP 300 coureurs voor hun race van de Pirelli French Round.

Terwijl het nog steeds miezerde gingen om 14:20 uur de lichten op groen. Bij de start was het Marc Garcia die de leiding nam maar halverwege de eerste ronde nam de goed gestarte Robert Schotman de leiding over.

In de tweede ronde nam Garcia het heft weer in handen, werd er veel van positie gewisseld vooraan het veld. Nadat de eerste schermutselingen achter de rug waren het Garcia, Alfonso Coppola en Daniel Valle die een klein gaatje wisten te slaan met daarachter Schotman en de naar voren gekomen Scott Deroue op de vierde en vijfde plaats.

Schotman wist een paar ronden later het gaatje naar de drie voorste rijders weer dicht te rijden terwijl Deroue een plaats prijs moest geven nadat Mika Perez langszij was gekomen.

Perez zorgde er een ronde later voor dat ook hij de aansluiting wist te bewerkstellingen en in zijn slipstream de rest ook weer aan kon sluiten.

Halverwege de wedstrijd had Garcia een klein gaatje weten te slaan op een achttal achtervolgers met daarbij zowel Schotman als ook Deroue.

Met nog vier ronden te gaan brak de voorste groep in tweeën, Schotman, Garcia, Coppola, Valle en Perez in de eerste groep terwijl Deroue zich in de tweede groep bevond.

Deroue onderkende echter snel het gevaar en de Kawasaki coureur zorgde er hoogstpersoonlijk zelf voor dat de tweede groep met nog drie ronden te gaan weer aansloot bij de vijf koplopers.

Met negen jonge honden aan een lijntje werd er vervolgens begonnen aan de laatste ronden waarin Deroue met nog twee ronden te gaan zelfs brutaal de leiding nam.

Bij het ingaan van de laatste ronde had Garcia een klein gaatje weten te slaan. Coppola en Schotman probeerde vervolgens uit alle macht de Spanjaard nog terug te halen maar het was Garcia die op de eindstreep 0,273 seconde overhield en de winst greep.

Coppola werd tweede terwijl Schotman met een marge van 0,042 seconde Perez achter zich wist te houden en na Michael van der Mark eerder op de dag voor de tweede Nederlandse podiumplaats zorgde.

Perez werd vlak achter de Nederlander vierde terwijl Valle genoegen moest nemen met de vijfde plaats.

Voor Deroue duurde de wedstrijd ongeveer een kilometer te lang, de Nederlander viel strijdend in de voorste groep stil. Als pleister op de wonde voor de coureur uit Nijkererveen wist hij nog langzaam rijdend als laatste van de eerste groep als negende de eindstreep te passeren.

Ruben Doorakkers, de derde Nederlander in het WorldSSP 300 veld, passeerde als zesentwintigste de zwart wit geblokte vlag.

 

Handige links Pirelli French Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag