Remy Gardner heeft zaterdagochtend in de derde vrije training voor de Moto2 klasse op het TT Circuit Assen ruimschoots de snelste rondetijd gereden voor Augusto Fernández en Jorge Martin. Nederlander Bo Bendsneyder kwam naar de 24e rondetijd, NTS RW Racing GP teamgenoot Steven Odendaal noteerde de 29e tijd.

De derde en laatste vrije training voor de Moto2 klasse op het TT Circuit Assen ging zaterdagochtend om 10:55 uur van start. Met een felle zon en een buitentemperatuur die langzaamaan richting de 30°C kroop waren de omstandigheden zeer gunstig. Dit bleek dan ook aan de rondetijden aangezien de coureurs al gauw sneller rondgingen dan vrijdagmiddag.

Sam Lowes kwam al vroeg in de sessie ten val. De Brit moest bij het aanremmen voor de Haarbocht ruimte maken voor Marcel Schrötter en doordat hij niet op de racelijn reed verloor hij de voorkant van zijn Kalex. Lowes bleef ongedeerd en kon zijn weg later vervolgen.

Even later was er ook een nare crash voor Jorge Navarro en Somkiat Chantra. Navarro verloor de voorkant in de Strubben waardoor zijn Kalex richting de grindbak schoof. Echter reed Chantra aan de buitenkant van de baan om ruimte te maken voor de snellere coureurs waardoor hij geraakt werd door de machine van de Spanjaard en van zijn eigen Kalex werd geworpen. Het liep uiteindelijk voor beide coureurs zonder al te grote gevolgen af.

Halverwege de sessie had Marcel Schrötter de snelste rondetijd in handen voor Enea Bastianini en Brad Binder. Ook Alex Márquez, Fabio di Giannantonio en Remy Gardner waren snel. Nederlander Bo Bendsneyder had al een halve seconde van zijn beste tijd van vrijdag af weten te rijden, echter stond hij daarmee nog steeds buiten de top twintig.

In de slofase waren er behoorlijk wat valpartijen te zien met een flinke crash voor Luca Marini in de Ruskenhoek, een iets kalmere schuiver voor Marco Bezzecchi bij het ingaan van de Haarbocht en een crash van Jake Dixon in de Strubben.

Remy Gardner wist een zeer goede ronde te rijden en was met een 1’37.530 het snelst. Maar liefst 0,6 seconde daarachter reed Augusto Fernández de tweede rondetijd voor Jorge Martin met daarachter Marcel Schrötter, Enea Bastianini, Tom Lüthi, Andrea Locatelli, Brad Binder, Iker Lecuona, Alex Márquez, Tetsuta Nagashima, Fabio di Giannantonio, Xavi Vierge en Luca Marini in de top veertien. Deze veertien coureurs hebben daarmee rechtstreekse deelname aan Qualifying 2 zekergesteld, de coureurs daarachter zullen het moeten uitvechten in Q1. Nederlander Bo Bendsneyder kwam naar de 24e rondetijd, NTS RW Racing GP teamgenoot Steven Odendaal noteerde de 29e tijd.

De kwalificatie voor de Moto2 klasse gaat vanmiddag om 15:05 uur van start.

 

Handige links Motul TT Assen :

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
TT Festival Assen
Fotoverslag – donderdag
Fotoverslag – vrijdag
Fotoverslag – zaterdag
Fotoverslag – zondag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App