Garrett Gerloff als vervanger Franco Morbidelli tijdens de Dutch TT

4389
garrett-gerloff
Garrett Gerloff | foto© Yamaha Racing

Garrett Gerloff vervangt komend weekend tijdens de Dutch TT de geblesseerde Franco Morbidelli bij Petronas Yamaha SRT. Dit nieuws heeft Yamaha Racing woensdagmiddag middels een officieel persbericht bekendgemaakt.

Franco Morbidelli liep dinsdag tijdens de training een knieblessure opliep en zal derhalve de 90e editie aan zich voorbij moeten laten gaan. Als vervanger is de Amerikaan Garrett Gerloff opgeroepen die daarmee een nieuwe kans krijgt om op de Yamaha YZR-M1 te rijden, dit nadat hij vorig jaar tijdens de Europese Grand Prix in Valencia inviel voor Valentino Rossi binenn het Monster Energy Yamaha MotoGP Team.

De Amerikaan heeft tot nu toe indruk gemaakt in het FIM Superbike World Championship en bezet momenteel zesde plaats in de tussenstand van het kampioenschap.

Garrett Gerloff: “Ik ben enthousiast over de kans die voor me ligt, ik ben niet iemand die wegloopt voor een uitdaging, dus ik ben klaar om naar het TT Circuit Assen af te reizen. Het is een nieuw circuit voor mij, ik probeer graag nieuwe circuits uit. Het ziet er leuk, snel en vloeiend uit en het past echt bij mijn rijstijl. Ik kijk er naar uit om weer op de Yamaha M1 te springen. We zullen zien hoe het loopt, maar ik voel me goed en ik wil Yamaha en het team bedanken dat ze aan me gedacht hebben. Het zal niet makkelijk worden, maar ik ga mijn uiterste best doen!”

Pata Yamaha with Brixx WorldSBK coureur Toprak Razgatlıoğlu van was ook in de running om Morbidelli in Assen te vervangen, maar hij wees die kans af om zich te concentreren op zijn hoofddoel in 2021: strijden om de titel in het FIM Superbike World Championship. De Turkse coureur staat momenteel tweede in de tussenstand van het kampioenschap en staat slechts 20 punten los van de eerste plaats tijdens de volgende ronde op Donington Park van 2-4 juli.

Handige links Motul TT Assen:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag – Donderdag
Fotoverslag – Vrijdag
Fotoverslag – Zaterdag
Fotoverslag – Zondag

Racesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter