Bo Bendsneyder zal ook komend weekend de laatste wedstrijd van het seizoen in Valencia aan zich voorbij moeten laten gaan. De Nederlander is nog onvoldoende hersteld van zijn in Japan opgelopen beenblessure. Hector Garzo zal komend weekend in Valencia als vervanger optreden.

Bo Bendsneyder, die tijdens de Japanse Grand Prix bij een ongelukkig voorval een gebroken tibia opliep zal ook de laatste ronde van het seizoen dat dit weekend in Valencia plaatsvindt, moeten overslaan om volledig te herstellen voor zijn nieuwe uitdaging in 2019.

Daarom vervangt Héctor Garzo Bendsneyder tijdens het laatste raceweekend. De Spanjaard is geen onbekende voor het Tech3 Racing team en de paddock, want eerder dit seizoen en in 2017 verving hij al Remy Gardner. Garzo wil het graag goed doen voordat hij een week later op hetzelfde circuit de finale van het FIM CEV Repsol seizoen rijdt.

Voor het komende seizoen staat de 20-jarige coureur op de deelnemerslijst van het MotoE-wereldkampioenschap met Tech3 Racing.

Héctor Garzo: “Ik ben erg blij dat ik weer terug ben in het Tech3-team, en ook dankbaar voor de kans. Ik zal mijn best doen tijdens het laatste raceweekend van het wereldkampioenschap en er ook van genieten, plus zoveel mogelijk leren. Het is ook een geweldige kans voor mij om een week later de laatste wedstrijd van het Europees Kampioenschap in Cheste voor te bereiden. Ik wil het Tech3 Racing team bedanken voor deze kans en ook enkele wensen voor een snel herstel naar mijn maatje Bo sturen! Ik zal mijn best doen.”

 

Handige links Gran Premio Motul de la Comunitat Valenciana:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App