Eric en Alex Ott l foto© Kees Siroo

In de wedstrijd voor het OW Supercup 600 kampioenschap zijn de broers Ott de strijd met elkaar aangegaan. Eric Ott is zevende geworden met een snelste tijd van 1:45.1 en Alex Ott werd daarachter negende met zijn snelste tijd van 1:45.0.

Na een dagje trainen op de vrijdag mochten de mannen in de 600 klasse op de zaterdag hun wedstrijden rijden. De zaterdag was een bewolkte dag, maar het was gelukkig wel droog. De mannen in de 1000 klassen mochten op de zondag hun wedstrijden rijden. Dit was een zonnige dag.

Alex mocht van een elfde positie vertrekken en Eric stond achter hem op de veertiende plek. Voor de start van een wedstrijd over twaalf ronden.

Alex was goed weg en kwam als zevende door in de eerste ronde, Eric zat toen nog op de veertiende positie, vanwaar hij zich snel omhoog werkte met constant snelle tijden in de 1:45. Alex was in gevecht met Soeren Jaeger en Ivar Doornbos die hij moest laten gaan. Eric rukte gestaag op richting Alex, waar hij vanaf ronde drie achter zat. In de zesde ronde gingen de broers voorbij aan Soeren Jaeger. Joey Louwes moest eerst Alex in ronde zeven voorbij laten gaan waarna ook Eric hem in de achtste ronde passeerde. In de negende ronde ging Eric voorbij aan Alex waarna Alex het plan vatte om in de laatste ronde bij zijn broer terug te slaan. In de Ramshoek wilde hij Eric voorbij gaan, maar dit lukte niet omdat Eric net toesloeg bij Renzo van Emmerik die daarna dusdanig bij Alex in de weg zat dat zijn plan faalde. Alex baalde wel, zijn mooie plan was mislukt terwijl hij op dat moment zijn snelste tijd reed. Dit was langs de kant voor de toeschouwers een mooie broederstrijd.

Op de zondag ging Rob Juwett vanaf de veertiende positie van start. Hij reed tot de negende ronde op die positie waarna hij het gevecht aanging met Michiel Burger. Helaas kon Rob dit gevecht niet winnen. In de laatste ronde had Rob een spannend moment, hij kwam even buiten de baan, waardoor hij uiteindelijk ook Alexander Klaassen, Leroy Janssen, Jurgen Faro en Willem Kerkvliet aan zich voorbij moest laten gaan. Rob kwam als achttiende over de finish en zijn snelste rondetijd was 1:48.1.

Al met al een mooi weekend met spannende wedstrijden.

Op de site van de OW cup staan deze week de video verslagen van de wedstrijden van Alex, Eric en Rob. Volgende wedstrijd voor de mannen is in Hockenheim op 6 en 7 augustus.