Gebroken ruggenwervel voor Darryn Binder na crash in Moto2 race op Red Bull Ring

4729
Darryn Binder | © Intact GP

Darryn Binder heeft zondagmiddag een ruggenwervel gebroken in de crash met Sam Lowes tijdens de Moto2 race. De Zuid-Afrikaan ging onderuit en werd vervolgens geraakt door de Brit waarbij de eerste diagnose een gebroken derde ruggenwervel is.

In de derde ronde van de Moto2 race was er de nodige commotie toen Darryn Binder en Sam Lowes allebei in de grindbak lagen ter hoogte van bocht 2. De Brit gebaarde nadrukkelijk naar de Zuid-Afrikaan en daardoor leek het erop dat Binder de veroorzaker was van de crash. Na de aanvaring met Jake Dixon in Silverstone was de Liqui Moly Husqvarna Intact GP coureur niet de meest geliefde coureur bij de Britten.In principe was Binder ook de aanstichter van het incident maar niet zoals dat twee weken geleden het geval was. De voormalig MotoGP coureur verloor de voorkant van zijn Kalex bij het ingaan van de chicane en bleef samen met zijn machine midden op de baan liggen. Sam Lowes reed kort achter zich en kon geen kant op waardoor hij ook hard ten val kwam.

Het betekende einde race voor beide coureurs, voor Lowes bleef het bij frustratie. Dat was bij Binder niet het geval want de Zuid-Afrikaan bleek een ernstige blessure te hebben opgelopen. De eerst CT-scan heeft uitgewezen dat zijn derde ruggenwervel gebroken is, later zullen er verdere controles worden uitgevoerd.

Darryn Binder: “Helaas verliep de race niet zoals gepland. Ik had een goede start en voelde me de eerste paar ronden goed, maar helaas maakte ik in bocht 2 een klein foutje en verloor ik de voorkant. De motor kreeg weer grip en daardoor draaide ik weer de baan op toen ik op de grond lag. Sam Lowes kon nergens heen. Het spijt me dat ik zijn race heb verpest door voor hem te crashen. Ik heb mijn rug bezeerd dus we moeten nog wat controles laten doen om te zien wat ze zeggen. Hopelijk ben ik zo snel mogelijk terug.”

Het moge duidelijk zijn dat Binder voorlopig niet meer in actie zal komen in de Moto2 klasse. De verwachting is dat de jonge Australiër Senna Agius, die voor het team in het Europese Moto2 kampioenschap rijdt, hem zal vervangen.Handige links CryptoDATA Motorrad Grand Prix von Österreich:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag


Op maandagochtend de wekelijkse Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen? Uw e-mailadres invullen en op de ‘inschrijven’ button klikken is voldoende. 
Volg Racesport.nl ook via de onderstaande social mediakanalen

Facebook | Instragram |  Twitter | Threads | YouTube                            Vrijwillige bijdrage                     

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, bent u tevreden met het door ons gebrachte gratis te lezen motorsportnieuws en wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen?

Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink vrijwillige bijdrage Racesport.nl  of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

NL31 BUNQ 2035 9539 44 t.n.v. ES Event & Sports Promoter, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’