De situatie van Nicky Hayden is zo ernstig, dat de hoop op enig herstel van de Amerikaan langzaamaan vervliegt. De Honda World Superbike-coureur wordt op de intensive care in het Bufalini-ziekenhuis in Cesena kunstmatig in leven gehouden. De artsen kunnen niets meer voor de MotoGP-kampioen van 2006 doen. Dat bevestigen bronnen bij Honda.

Hayden liep afgelopen woensdag diverse breuken en ernstig hersenletsel op toen hij in de buurt van Rimini op de fiets werd aangereden. Hayden werd vervolgens overgebracht naar het gespecialiseerde traumacentrum in Cesena, maar drie dagen na het tragische ongeluk wordt duidelijk dat er geen verdere behandeling mogelijk is. De familie heeft echter op basis van de neurologische gegevens nog wel een second opinion gevraagd aan gespecialiseerde artsen in Amerika.

Familieleden van Nicky Hayden en zijn verloofde Jackie zijn bij hem. Aan hen is nu de moeilijke beslissing of ze de coureur kunstmatig in leven willen houden. Zijn vader Earl is achtergebleven in Kentucky. Hij kan vanwege gezondheidsproblemen niet vliegen.

Honda Motor Europe heeft motorsportchef Robert Watherston gestationeerd in het Maurizio Bufalini ziekenhuis, waar hij de familie bijstaat. Teammanager Marco Chini is na drie dagen teruggekeerd naar Rome.

Honda heeft ondertussen ook de verscheidene ‘fake’ nieuwsberichten van het internet kunnen verwijderen, waarin verteld werd dat de 35-jarige Amerikaan was overleden.