De Amerikaanse Grand Prix op het Circuit of the Americas in Texas zal in 2020 niet doorgaan. De organisatie bevestigde dat het vanwege het coronavirus in 2020 niet mogelijk zal zijn om het MotoGP evenement te organiseren. Wel is de datum voor 2021 op het indrukwekkende circuit al bekend.

Het zal inmiddels geen verrassing meer zijn maar er zal dit jaar geen Grand Prix plaatsvinden op het Circuit of the Americas in Austin, Texas. Het evenement stond op de originele kalender gepland in april maar werd uitgesteld tot november. Inmiddels zijn we een paar maanden verder en is er een nieuwe kalender gemaakt, bestaande uit dertien raceweekenden die allemaal op Europese bodem verreden worden.

De bedoeling was om nog een reeks overzeese Grands Prix te verrijden in Thailand, Argentinië, de Verenigde Staten en Maleisië met de voorwaarde dat er wel publiek aanwezig kon zijn, anders heeft het financieel geen zin. In de Verenigde Staten raast het coronavirus momenteel nog flink door en is er door Dorna en het Circuit of the Americas besloten om het evenement voor 2020 volledig af te gelasten.

Het is zeer onwaarschijnlijk dat de races in Thailand, Argentinië en Maleisië wel door zullen gaan vanwege de hoge logistieke kosten en de onzekerheid of er fans aanwezig kunnen zijn. De geplande datum voor de Amerikaanse Grand Prix op het Circuit of the Americas in 2021 is in het weekend van 16, 17 en 18 april.

Gelukkig kunnen we wel uitkijken naar de eerste MotoGP race van 2020 die in het weekend van 17, 18 en 19 juli zal plaatsvinden op het Circuito de Jerez – Ángel Nieto. Over exact een week zal daar op woensdag eerst nog een test plaatsvinden voordat op vrijdag de eerste vrije trainingen worden verreden. Uiteraard zal dit hele evenement gehouden worden zonder publiek.

 
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek of door onderstaande QR-code te scannen.* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App