Geen topklassering voor Valentino Rossi tijdens zijn 400e Grand Prix start

316
valentino-rossi
Valentino Rossi (46) aan de leiding op Phillip Island | foto© Yamaha Racing

Valentino Rossi stond afgelopen weekend op Phillip Island voor de 400e keer aan de start van een Grand Prix. Een nieuwe mijlpaal in de indrukwekkende carrière van de Italiaan. De Yamaha coureur begon goed aan de Australische race, reed zelfs even aan de leiding maar moest uiteindelijk genoegen nemen met de achtste plaats.

Valentino Rossi kende zondag op Phillip Island een perfecte start van zijn 400e Grand Prix door in de eerste bocht van de Australische MotoGP race de leiding te nemen. Lang kon de Italiaan echter niet genieten van deze leidende positie want al snel bleek deze positie iets te hoog gegrepen. Terwijl teamgenoot Maverick Viñales en Marc Marquez het heeft in handen namen viel ‘the Doctor’ terug in de achtervolgende groep.

Nadat ook Cal Crutchlow zich los wist te rijden van deze groep leek een podiumklassering buiten het bereik. Een acht coureurs tellende groep streed vervolgens voor de vierde plaats in de race. In de laatste ronde ging Viñales echter in de fout waardoor Jack Miller als winnaar van deze groep toch nog de laatste podiumplaats voor zich op wist te eisen. Rossi kwam de groep Miller als zesde over de finish, een positie die hem uiteindelijk de achtste plaats op de uitslagenlijst opleverde.

Met deze achtste plaats voegde de Italiaanse MotoGP legende echter wel nog een nieuwe minder positieve en goede mijlpaal toe aan zijn palmares, dit was namelijk de 44e opeenvolgende race dat hij geen overwinning wist te scoren wat gelijk staat aan zijn langste verliezende periode sinds hij in 1996 in het wereldkampioenschap debuteerde. (De voorgaande langste periode was van Sepang 2010 tot Assen 2013).

Valentino Rossi: “Het was inderdaad een fantastisch begin van de race en het was geweldig om tijdens mijn 400e Grand Prix even aan de leiding te rijden. Aan het eind was het resultaat zeker niet fantastisch, maar ik was niet zo ver achter Jack Miller die uiteindelijk nog op het podium wist te eindigen. Ik was competitiever dan vorig weekend in Japan. Maar hoe dan ook, we hebben meer nodig. We moeten sterker zijn. Zoals wel vaker de laatste tijd misten we nu ook grip achter. Ik was daarnaast ook te traag op het rechte stuk, mede ook doordat mijn acceleratie bij het uitkomen van de bochten niet goed genoeg was. Dit is iets waar we aan moeten blijven werken. Het probleem was dat we in een grote groep reden en dat ik elke ronde één positie op het rechte stuk verloor. Ik was zeker de langzaamste van de groep op het rechte stuk.”

Rossi bezet met nog twee races te gaan dit seizoen nog steeds de zevende plaats in de tussenstand van het kampioenschap. Door de crash van Fabio Quartararo en de daarbij behorende DNF verkleinde hij zijn achterstand op de momenteel op de zesde plaats staande Fransman tot 10 punten. Aan de andere kant sloop Miller door zijn derde plaats wel een stuk dichterbij, de Australiër bezet de achtste plaats op slechts 12 punten.