Geert Koerts stopt, Kevin Rousseau komend seizoen nieuwe bakkenist Bennie Streuer

51
Bennie Streuer & Geert Koerts
Bennie Streuer & Geert Koerts | foto© Racesport.nl - Jan Timmerman

Zijspancoureur Bennie Streuer zal in 2017 met een nieuwe bakkenist aan de start verschijnen. Nadat Geert Koerts onlangs besloot te stoppen als bakkenist moest Streuer voor komend seizoen op zoek naar een nieuwe passagier welke hij inmiddels gevonden heeft; de Fransman Kevin Rousseau zal  in 2017 als passagier optreden van de Drent.

Het kwam zaterdagavond tijdens de sponsoravond van Team Streuer voor velen als een complete verrassing; Geert Koerts stopt als bakkenist van Bennie Streuer.  Vanaf komend seizoen is de 600cc motorregel in het WK van kracht. Een nieuwe regel waar Koerts niet achter kan staan. Tevens wil hij meer tijd kunnen vrijmaken voor zijn familie. Hij wil de tijd hebben om zijn kinderen te kunnen aanmoedigen in het beoefenen van hun sport.

Nadat Koerts aangegeven had om ermee te willen stoppen is Bennie Streuer direct opzoek gegaan naar een vervanger voor Koerts. Zoals het nu lijkt heeft Streuer deze gevonden in de persoon van de Fransman Kevin Rousseau. Rousseau is al jaren de vaste passagier bij Team Delannoy, het team dat afgelopen seizoen als derde wist te eindigen in het wereldkampioenschap.

Naast het stoppen van Koerts als bakkenist zullen ook de teamleden Auke, Siep, Henk en Jan er mee stoppen. Mede door de leeftijd wordt het racen in combinatie met het werk als erg zwaar ervaren.