Het weekend van 18 en 19 augustus stond voor Luuk en Thijs Sup in het teken van de Gamma Racing Days. Deze racedagen behoren tot de grootste evenementen die op het TT-circuit van Assen worden georganiseerd.

Het evenement bestaat uit een combinatie van motor- en autosport en is al vele jaren een bekende naam onder de liefhebbers van deze sporten. Het evenement is gratis te bezoeken en trekt jaarlijks tussen de 80.000 en 100.000 toeschouwers naar het TT-circuit, verdeeld over de zaterdag en zondag.

Voor Luuk en Thijs een mooie uitdaging om na de Dutch TT wederom voor volle tribunes te rijden op Cathedral of Speed zoals het Asser circuit ook wel genoemd wordt. Het programma tijdens deze dagen zit overvol met motor- en autoraces met tussendoor ook diverse demonstraties onder andere met een Renault Formule 1 auto die op zondag bestuurd werd door Renault Formule 1 coureur Carlos Sainz.

Helaas heeft dat overvolle programma ook een kleine keerzijde want de eerste kwalificatietraining voor de Yamaha R3 Cup stond al direct op zaterdagmorgen om 8 uur op het programma. Voor de broers betekende dat (zoals ze het zelf omschreven) midden in de nacht opstaan. Helaas is met name de baantemperatuur op dat tijdstip nog laag waardoor de hoeveelheid grip behoorlijk afneemt. Alles bij elkaar rijdt dat niet echt lekker en met een 17e plaats voor Thijs en een 20e plaats voor Luuk stonden de gezichten van de beiden dan ook zeker niet in de vrolijkste stand. De tweede kwalificatietraining werd rond de klok van 11 uur gereden en daarin ging het in elk geval een stukje harder. Thijs wist enkele plaatsen op te schuiven en klasseerde zich als 15e. Luuk ging weliswaar 1’5 seconde sneller rond maar dat leverde geen positiewinst op zodat hij genoegen moest nemen met een 20e startpositie.

Op zondagmiddag even voor twee uur ging het rode startlicht uit en vertrokken het R3 Cup veld voor hun race over 12 ronden. De goed gevulde tribunes genoten van de vele gevechten op de baan waarin zowel Thijs als Luuk volop betrokken waren. Thijs streed in een groep van drie om de 12e plaats in de race en Luuk eveneens in een groep van drie kort achter Thijs om de 15e plaats. De broers wisten beiden als eersten van hun groepje over de meet te komen. Na afloop bleken de motoren van twee rijders niet conform de reglementen waardoor Thijs opschoof naar de elfde plaats in de race in de race en Luuk naar de 13e plaats.

Bij dit evenement reden er enkele gastrijders mee die geen punten scoren voor het Yamaha R3 Cup kampioenschap. Hierdoor kon Thijs 9 punten bij zijn totaal bijschrijven en Luuk 7 punten. Na afloop van de race waren de broers qua gevoelens elkaars tegenpolen.

Thijs#22: “Het hele weekend ging het voor geen meter. Ik heb de afgelopen weken vakantiewerk gedaan bij een stratenmakersbedrijf en dat is hard werken. Ik voelde het werk goed in mijn lichaam en zat dit weekend nooit lekker op de motor. Daar komt bij dat ik me tot op heden nog nooit echt lekker gevoeld heb op het circuit van Assen. Dat bij elkaar maakt dat ik ontevreden ben met mijn rijden en prestatie. Ik kon nooit meekomen met jongens die ik normaal gesproken wel aardig bij kan houden waardoor ik op een veel te grote achterstand ben gereden. Met zoveel toeschouwers op de tribunes wil je jezelf graag laten zien en dat is onvoldoende gelukt. Het enige wat tevreden stemt is dat ik het gevecht dat ik in de race had, met twee andere rijders, heb weten te winnen.”

Luuk#40: “Normaal heb ik in de races wat meer achterstand op Thijs dan dit keer. Ik snap daarom ook zijn ontevredenheid. Ik heb zelf wel een lekkere race gereden waarin ik in gevecht was met twee andere rijders. Ik ging als laatste van ons groepje de laatste ronde in maar kwam als eerste van ons groepje over de finish. Dat is lekker en daar heb ik zeker van genoten net als van het rijden voor die volle tribunes. Het was voor mij wel een leuk en gezellig weekend.”

In de tussenstand van het R3 kampioenschap blijft Thijs op de zevende plaats met 103 punten. Luuk blijft op de 11e plaats met 57 punten. De volgende wedstrijd voor de broers wordt wederom op het circuit van Assen gereden. De Yamaha R3 Cup is namelijk in het weekend van 7-9 september te gast bij de zesde ronde van het Internationale Deutsche Motorradmeistershaft dat in dat weekend op het TT-circuit verreden wordt.