Gemengde gevoelens voor Glenn van Straalen na IDM races op de Red Bull Ring

331
glenn-van-straalen
Glenn van Straalen | foto© Damon Teerink

Glenn van Straalen wist zich als zesde te kwalificeren voor de IDM Supersport 600 races op de Red Bull Ring. In de eerste race op een opdrogende baan was de NIWA Racing onderweg naar een sterk resultaat, totdat hij in leidende positie onderuit ging. In de tweede race finishte Glenn als vijfde op een droge baan.

De vijfde ronde van het IDM Supersport 600 kampioenschap werd verreden op de Red Bull Ring. Het internationale Duitse kampioenschap was sinds 2013 niet meer op dit Oostenrijkse circuit geweest. Glenn van Straalen had in het verleden wel gereden op de Red Bull Ring, maar nog niet eerder met zijn Kawasaki ZX-6R. De eerste trainingsdag stond dan ook in het teken van ritme opbouwen en het vinden van de juiste afstelling. Gedurende de trainingen was er ook een constante dreiging van regen, maar die bleef lang uit. Zaterdagmorgen in de eerste kwalificatie wist de NIWA Racing coureur weer een goede stap te maken, waarbij het gat naar de snelste rijder verkleinde en de zesde tijd klokte. In de tweede kwalificatie was het nat, waardoor Glenn zich op de tweede startrij plaatste voor de races. Wel was de coureur uit Hoogkarspel het snelste op de natte baan in de tweede kwalificatie.

Dat Glenn snel was op een (deels) natte baan, liet hij in de eerste race zien. Het had voor de wedstrijd geregend, maar gedurende de race droogde de baan steeds verder op. Glenn ging, net als de meeste rijders, van start op regenbanden. Het gevoel bij de Kawasaki-coureur was gelijk goed, waardoor hij in de eerste ronde al de leiding kon overnemen. Glenn bleef de eerste helft van de race het veld aanvoeren en vier rijders konden met zijn tempo redelijk volgen. Echter ging in het bij ingaan van de achtste ronde mis, toen Glenn bij het aanremmen na een lang recht stuk iets op de witte lijn kwam. De achterkant van de motor gleed weg en Glenn schoof onderuit. Enorm zuur voor de 20-jarige coureur, aangezien hij de kans op een zeer goed resultaat verloren zag gaan, evenals een groot aantal kampioenschapspunten.

In de tweede race was de baan droog. Glenn viel in de openingsfase een aantal plaatsen terug en reed in achtste positie aan de staart van de kopgroep. Toen iedereen zich begon te settelen ging het tempo omhoog. Op dat moment kon de 20-jarige coureur ook in de aanval gaan en kwam naar de vierde plaats. Op dat moment was de top-drie vertrokken. Glenn probeerde nog voor een podiumplaats te gaan, maar het gat was te groot. In de slotfase kreeg hij het aan de stok met Max Enderlein om de vierde plaats, een duel wat Glenn verloor en daardoor finishte als vijfde in de tweede race.

Glenn van Straalen: “We hebben met het team gedurende het weekend goed en hard gewerkt, waardoor we onze setup en snelheid op de baan steeds verder konden verbeteren. Het gevoel in de regen was in Q2 al erg goed en dat kon ik ook laten zien in de eerste race. Ik baalde natuurlijk mega van de crash, want we waren onderweg naar een zeer goed resultaat. Over de vijfde plaats in de tweede race heb ik gemengde gevoelens. Ik had wel op iets meer gehoopt, maar na een rommelig kwam ik achteraf te laat terug naar plaats vier, want toen was de top-drie al vertrokken.”

Na tien IDM Supersport 600 races staat Glenn derde in de tussenstand. Er staat nu nog één IDM ronde met dubbele IDM Supersport 600 wedstrijden op het programma. Deze seizoensfinale wordt van 24 t/m 26 september verreden op de Hockenheimring in Duitsland.

Teamberichten
Bovenstaand bericht is een door het genoemde team of coureur ingezonden teambericht. Hiervoor hebben we als Racesport.nl redactie afspraken met het betreffende team of coureur. De geplaatste teksten zijn 1 op 1 overgenomen van het door het team of de coureur ingezonden teambericht. Als Racesport.nl redactie zijn we dan ook niet verantwoordelijk voor zowel de inhoud alsmede ook de tekst.

Ook jouw teambericht op de snelste Nederlandstalige motorsport website en met afstand het best bezochte wegrace medium van Nederland en België? Voor meer informatie en de voorwaarden neem contact met ons op via [email protected]