Gerloff in 2023 met Bonovo Action BMW in World Superbike

2201
Garrett Gerloff | © BMW Motorrad

Garrett Gerloff zal vanaf 2023 als BMW Motorrad fabrieksrijder starten in het FIM Superbike wereldkampioenschap. De Amerikaan verlaat het GYRT GRT Yamaha team en zal volgend jaar uitkomen voor het Bonovo Action BMW team op een BMW M 1000 RR.

BMW Motorrad Motorsport verwelkomt volgend jaar een aanwinst uit de Verenigde Staten. De Amerikaan Garrett Gerloff zal vanaf 2023 als BMW Motorrad-fabrieksrijder uitkomen in het FIM Superbike World Championship. De 27-jarige zal volgend seizoen starten voor het Bonovo Action BMW Racing Team. Dit betekent dat Gerloff na drie seizoenen afscheid neemt van het GYRT GRT Yamaha team waar huidig MotoGP coureur Remy Gardner hem zal vervangen.

Gerloff begon zijn carrière in de Verenigde Staten waar hij in verschillende kampioenschappen racete. In 2016 en 2017 werd hij gekroond tot MotoAmerica Supersport kampioen. In de twee daaropvolgende jaren boekte hij succes in het MotoAmerica Superbike kampioenschap. Sinds 2020 komt Gerloff uit in het World Superbike-kampioenschap waar hij herhaaldelijk zijn potentieel en snelheid heeft laten zien. Hij maakte indruk met drie podiumplaatsen in zijn eerste seizoen in dit fel concurrerende kampioenschap. Vorig jaar volgden er nog twee.

Marc Bongers – BMW Motorrad Motorsport Director: “Howdy, en welkom bij de BMW Motorrad Motorsport familie, Garrett. We hebben zijn ontwikkeling in WorldSBK de afgelopen jaren gevolgd, hij heeft vanaf het begin laten zien dat hij snel en getalenteerd is. Hij is nu volwassen geworden als rijder en we zijn verheugd om Garrett vanaf volgend seizoen aan boord te hebben. We zijn ervan overtuigd dat Garrett uitstekend zal passen in ons team van BMW Motorrad-fabrieksrijders en ons project verder zal versterken. Hij zal het Bonovo Action BMW Racing Team helpen om volgend seizoen de volgende stap naar de top te zetten.”

Jürgen Röder – eigenaar Bonovo Action BMW Racing Team: “We zijn dolblij dat een rijder als Garrett Gerloff zich bij het Bonovo action team voegt! We kijken erg uit naar de samenwerking en hebben er alle vertrouwen in dat we met hem een uitstekend seizoen in 2023 tegemoet gaan. Ik hoop dat we alles kunnen bieden wat Garrett wil en voor ogen heeft en ik denk dat we dan goed gepositioneerd zijn voor het nieuwe seizoen.”Racesport.nl Supporter


Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter