Gerloff ook in 2022 met Yamaha in WorldSBK

1406
Andrea Dosoli en Garrett Gerloff | foto© Yamaha Racing

Garrett Gerloff zal ook in 2022 in actie komen in het World Superbike kampioenschap op een Yamaha. De Amerikaan verlengde zijn contract met Yamaha Motor Europe waarmee een overstap naar de MotoGP in ieder geval voorlopig van de baan is.

Nadat Toprak Razgatlioglu drie weken geleden tijdens de WorldSBK ronde op Donington Park zijn contract had verlengd met Yamaha voor de komende twee jaar heeft Garrett Gerloff dat nu ook voor een jaar gedaan. Deze twee namen werden veel genoemd voor een zitje bij het Petronas Yamaha SRT team in de MotoGP klasse.

Een maand geleden tijdens de Dutch TT werd bekend dat Maverick Viñales de Japanse motorenfabrikant zou verlaten en het lijkt er sterk op dat hij door Franco Morbidelli vervangen zal worden. Met het waarschijnlijke pensioen van Valentino Rossi aanstaande betekent dit dus dat er twee zitjes vrij zijn bij het Petronas Yamaha SRT team. In 2022 zullen die dus in ieder geval niet ingenomen worden door Toprak Razgatlioglu en Garrett Gerloff waardoor Wilco Zeelenberg en zijn collega’s verder moeten met hun zoektocht. In die zoektocht klinkt wel steeds vaker de naam Jonathan Rea, wellicht dat daar dit weekend nog een vervolg op komt …

Daarnaast is het opmerkelijk dat er in het bericht niet genoemd wordt in welk Yamaha team Garrett Gerloff in 2022 zal rijden. De Amerikaan heeft dit seizoen tot dusver Andrea Locatelli in het Pata Yamaha fabrieksteam duidelijk overklast, wellicht dat Gerloff dus teamgenoot kan worden van Toprak Razgatlioglu tenzij hij liever met zijn huidige crew blijft werken.

Garrett Gerloff: “Ik ben heel erg blij dat ik dit contract getekend heb en dat ik volgend jaar ook met Yamaha in actie ga komen. Ik heb een geweldige tijd gehad het afgelopen anderhalf jaar in Europa en ik ben heel blij met de progressie die gemaakt is door mijzelf, het GRT Yamaha WorldSBK Team en de Yamaha R1. We hebben serieuze stappen gemaakt dit seizoen waardoor we steeds vaker voor het podium kunnen strijden, ik weet dat er nog meer gaat komen. We zijn zo dichtbij die eerste overwinning geweest, het was een minimaal verschil in Donington Park. Met de steun van Yamaha en het team heb ik er vertrouwen in dat we die overwinning voor het eind van het seizoen zullen behalen.

Andrea Dosoli (Yamaha Motor Europe’s Road Racing Manager): “Ik kan me Magny-Cours 2019 nog steeds herinneren, toen Garrett bij ons op bezoek kwam en waar onze reis samen begonnen is. Sindsdien heeft hij op iedereen binnen Yamaha indruk gemaakt met zijn motivatie en inzet. Hij heeft geweldige resultaten behaald, indrukwekkende snelheid laten zien en hij kan zich snel aanpassen aan nieuwe circuits. Dat is bevestigd in Donington Park toen hij tijdens de eerste dag het snelst was en op zondag een knappe podiumfinish behaalde. We zijn heel blij dat we deze samenwerking voor nog een seizoen kunnen verlengen, we geloven erin dat er meer gaat komen van beide kanten en dat Garrett een titelkandidaat kan zijn. We hebben de kans gegeven aan een jonge talentvolle rijder, die we uit een nationaal kampioenschap hebben gehaald en naar het WK gebracht hebben, en daarmee laten zien wat de wereldwijde motorsport inzet van Yamaha betekent.”

Garrett Gerloff komt dit weekend uiteraard in actie op het TT Circuit Assen voor de vijfde ronde van het WorldSBK kampioenschap.


Handige links Prosecco DOC Dutch Round:

Tijdschema en volledige uitslagen (WorldSBK)
Tijdschema en volledige uitslagen (WK zijspannen)
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Racesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter