Geslaagd IDM debuut Jeroen Hilster

17
jeroen-hilster
Jeroen Hilster - Assen | foto© Jan Timmerman

Met een grijns op het gezicht kijkt Jeroen Hilster van het Oosterveens Ashford Formula racing team terug op het IDM weekend. Met een elfde en een zesde plaats kon hij goed meekomen in het internationale geweld. Bovendien reed hij bijna een seconde van zijn snelste tijd op Assen af.

Zaterdag reed Hilster een bekeken race die hem naar een elfde klassering bracht. Zondag was alles anders. Het weer was beter, dertien ronden in plaats van de verkorte versie van zaterdag, toen er slechts negen keer rond gereden werd.

De start op zondag was goed. Na één ronde kwam Hilster op zijn ten Kate Yamaha R6 als negende door. Halverwege de race meldde hij zich voor de strijd om de vijfde plaats. Veel wisselende posities met vier rijders die streden om de top vijf te halen. Mooie gevechten werden er uit gevochten, waarbij Hilster tot halverwege in de 1.43 reed. Met Wayne Tessels en Vasco van der Valk net voor hem, finishte Hilster op een uitstekende zesde plaats.

Het team en de ten Kate Yamaha R6 lijken klaar te zijn voor de OW SuperCup 600 wedstrijd van komende zaterdag, waarin Hilster weer het gevecht aan zal moeten gaan om het Nederlands kampioenschap met koploper Nick Vlaar.

 

Handige links IDM Assen 2019:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App