Geslaagde 10e GAMMA Racing Day: Eerste motorraces met publiek

108
yan-ancia
Yan Ancia (91) voor Jolanda van Westrenen | foto© GAMMA Racing Day

Voor het eerst in meer dan een jaar denderden er afgelopen zaterdag en zondag tijdens de tiende editie van de GAMMA Racing Day weer motorfietsen, karts en auto’s in een gecombineerd programma over het TT Circuit Assen.

Op gepaste onderlinge afstand van elkaar genoot een in aantal beperkt publiek verdeeld over de tribunes tijdens de 10e GAMMA Racing Day van autoraces, waaronder de op Assen debuterende Audi R8 Cup, een race in de Dutch GP Superkarts en motorraces meetellend voor de Benelux Trophy.

Eerste motorraces met publiek
De eerste motorrace met publiek op Assen tijdens de corona crisis werd een prooi voor de Belg Yan Ancia (Superbike) en Wiljan van Wikselaar (Supersport).

In de tweede en beslissende race reed Van Emmerik op zijn BMW Superbike superieur naar de zege, maar achter hem ontspon zich een strijd op haren en snaren. Nicky de Witt ging in de supersnelle Zuidlus buitenom bij Yan Ancia, waarna ook Daniël Vermaas zich voorbij de Belg wist te drukken die op zijn beurt niet veel later de Witt verschalkte.

Bij het uitkomen van de GT-bocht voor start-finish ging het mis voor Vermaas vanwege een schakelfout. De Witt kwam hierdoor met veel meer snelheid het rechte stuk op en beroofde Vermaas zo nét voor de finishlijn van zijn tweede positie. De enige vrouw in het gezelschap, Jolanda van Westrenen, wist Yan Ancia nog te verschalken voor een fraaie vierde plek.

In de Supersport klasse pakte de Belg Noah Lequeux in de laatste meters Jorn Hamberg in, de man die vrijwel de hele wedstrijd aan kop had gereden. Van Wikselaar scoorde opnieuw een podiumplek.

Volledige uitslagen BeNeLux Throphy Superbike en Supersport 600:

Eerste kwalificatie: Qualifying 1
Eerste kwalificatie per klasse: Qualifying 1 – per class
Tweede kwalificatie: Qualifying 2
Tweede kwalificatie per klasse: Qualifying 2 – per class
Eerste en tweede kwalificatie combi: Qualifying 2 – combined
Eerste en tweede kwalificatie combi per klasse: Qualifying 2 – combined per class
Race 1: Race 1
Race1 per klasse: Race 1 – per class
Race 2: Race 2
Race 2 per klasse: Race 2 – per class

Geslaagde 10e GAMMA Racing Day
Naast de diverse auto- en kartraces bezorgde voormalig F1-coureur Robert Doornbos tijdens de 10e editie van de GAMMA Racing Day naast Q Music DJ Mattie een aantal prijswinnaars van GAMMA, ERU en Euromaster de rit van hun leven, terwijl meervoudig kampioen stuntrijden Aras Gibieza, Dakarcoureur Tim Coronel en een colonne originele Rijkspolitie Porsches het publiek vermaakten. De beroemde Formule 1-bolides van Van Loon Racing zorgden voor kippenvel bij de autosportfans, terwijl het Vattenfall Solar Team liet zien hoe snel een auto aangedreven op zonne-energie over de TT-baan kan gaan.

 Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App