Gianluca Sconza rijdt in 2020 voor Benro Racing in het World Supersport kampioenschap. De 16-jarige Italiaan zal net als zijn teamgenoot Tom Toparis voor het Nederlandse team uitkomen in de FIM Europe Supersport Cup.

Met Gianlunca Sconza heeft Benro Racing de rijders line-up voor het seizoen 2020 compleet. Vorig jaar heeft de jonge Italiaan ervaring opgedaan in zowel de Supersport 300 als Supersport 600 klasse. Sconza reed ook al zes World Supersport races in 2019. Het komende seizoen wordt voornamelijk gezien als een ontwikkeljaar voor Sconza om verder te groeien op WK-niveau.

Gianluca Sconza: “Ik ben blij dat ik deel kan blijven uitmaken van het WorldSBK kampioenschap in de FIM Europe Supersport Cup met Benro Racing. Ik wil Sraar van Rens bedanken voor deze kans en het vertrouwen. Mijn doel is om te blijven leren en te werken met een volledige inzet, ondersteund door een team met gekwalificeerde en competente mensen en een sterke Yamaha YZF-R6. Ik ben er zeker van dat de resultaten gaan komen. Ook ben ik blij met Tom Toparis als teamgenoot. Hij is een jong talent en ik hoop goed met hem samen te werken om ons als rijders en de motor verder te ontwikkelen.”

Teammanager Sraar van Rens: “Ik ben erg blij om onze tweede rijder, Gianluca Sconza, aan te kondigen. Vanaf de oprichting van Benro Racing was een van mijn doelen om jonge getalenteerde rijders te helpen groeien naar professionele coureur. Met een goede racegeschiedenis en al enige Supersport 600 ervaring op een leeftijd van slechts 16 jaar, zijn we er zeker van dat we een geweldige ontwikkeling gaan doormaken met Gianluca in ons team. Vanaf het moment dat we besloten om over te stappen naar de WorldSBK-paddock, was ons doel om met twee rijders uit te komen in de Supersport klasse. Ik ben trots dat we samen met onze partners en sponsors de mogelijkheid hebben Gianluca de kans te geven om te groeien in de WorldSSP en om onze teamstructuur te behouden. Ik wil Gianluca en zijn vader Nicola bedanken voor het vertrouwen in ons!”

Sconza en zijn teamgenoot Tom Toparis gaan 15 en 16 maart met de Benro Racing Supersport motoren testen op Motorland Aragon om vervolgens door te gaan naar Valencia voor nog eens twee testdagen. Benro Racing zal dit jaar tijdens alle Europese rondes van het World Supersport kampioenschap in actie komen in de FIM Europe Supersport Cup. De eerste race van het seizoen is zondag 29 maart op het circuit van Jerez.

 
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App