Glenn Irwin en Tyco BMW al na vier raceweekenden weer uit elkaar

272
glenn-irwin
Glenn Irwin - Assen | foto© Jan Timmerman - JTS fotografie

Na een samenwerking van slechts vier raceweekenden komt er alweer een einde aan de samenwerking tussen Glenn Irwin en het Tyco BMW Bennetts British Superbike team. Dit nieuws hebben beide partijen enkele dagen na afloop van het BSB-weekend in Assen bekend gemaakt.

Glenn Irwin begon dit seizoen als coureur voor het Quattro Plant JG Speedfit Kawasaki. Ondanks een fantastisch ronderecord en de overwinning tijdens de Superbike-race van de Internationale Northwest 200, kon Irwin geen potten breken op de Kawasaki Ninja ZX-10RRR in het Bennetts British Superbike Championship.

Partijen besloten na afloop van de wedstrijden in Snetterton om deze reden dan ook hun samenwerking te beëindigen. Terwijl de Spanjaard Hector Barbera zijn plaats voor rest innam bij Quattro Plant JG Speedfit Kawasaki wist Glenn Irwin niet veel later voor de rest van dit seizoen onderdak te vinden bij Tyco BMW waar hij de plaats innam van de langdurig geblesseerde Keith Farmer.

Naar nu blijkt is deze samenwerking ook geen lang leven beschoren nu partijen besloten hebben om na vier wedstrijdweekenden alweer afscheid van elkaar te nemen.

Tyco BMW bracht het nieuws woensdagochtend via een officieel persbericht naar buiten.

Tyco BMW: “Na overleg zijn beide partijen overeengekomen om de huidige overeenkomst met onmiddellijke ingang te beëindigen. TAS Racing wil Glenn Irwin bedanken voor zijn inbreng in de afgelopen vier raceweekenden met het Tyco BMW British Superbike-team en wenst Glenn veel succes met zijn toekomstplannen.”

Glenn Irwin wist op Oulton Park als beste resultaat een vijfde plaats te scoren aan boord van de gloednieuwe S1000RRR van BMW Motorrad. Het afgelopen weekend in Assen viel de Noord-Ier in de eerste race van het weekend uit en moest hij in de tweede race genoegen met een enigszins teleurstellende vijftiende plaats.

Wie in de resterende wedstrijden van het seizoen de plaats van Irwin binnen Tyco BMW zal overnemen is nog niet bekend. Het is trouwens de eerste keer in de 17-jarige geschiedenis van het British Superbike team dat ze voor het einde van het seizoen afscheid hebben genomen van een coureur.

 

Handige links British Superbikes TT Circuit Assen:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App