Glenn Irwin wint 2017 editie Macau Grand Prix

231
Glenn Irwin voor Peter Hickman - Macau Grand Prix | foto© Be Wiser Ducati

De 51e editie van de Macau Motorcycle Grand Prix is zaterdag gewonnen door de Brit Glenn Irwin. De Tak Chun Racing  by PBM/Penz13 Ducati coureur was het snelst, in een vanwege een tragisch ongeval vroegtijdig afgebroken race, voor de winnaar van de twee voorgaande edities Peter Hickman en Michael Rutter.

De motorrace van de 2017 editie van de Macau Grand Prix leek zaterdag een spannende strijd te gaan worden tussen de Glenn Irwin en Peter Hickman. Nadat het tweetal er direct vanaf de start een spannende strijd van maakte ging het in de zesde ronde in het middenveld mis in de bekende Fishermen’s Bend bocht.

De 31-jarige Britse coureur Daniel Hegarty kwam hier zwaar ten val waarbij hij in aanraking kwam met een langs de baan staande cameraopstelling. De wedstrijdleiding besloot hierop meteen de rode vlag te tonen om Hegarty medische assistentie te kunnen verlenen. Na gestabiliseerd te zijn werd de Brit met spoed per ambulance overgebracht naar een nabij gelegen ziekenhuis. Niet veel later kwam het bericht dat Hegarty bij aankomst in het ziekenhuis bleek te zijn overleden.

De wedstrijd werd na het tragische ongeval niet meer herstart. De zesde doorkomst werd als uitslag geteld en aangezien Irwin op dat moment als leider doorkwam werd hij na vijf gereden ronden tot winnaar uitgeroepen voor Hickman en Michael Rutter.

Ook de vierde plaats ging met Martin Jessopp naar een Britse coureur terwijl Conor Cummins in deze korte wedstrijd de vijfde plaats kreeg toegewezen.