Glenn Irwin wint ook tweede en derde British Superbike races op Oulton Park

737
V.l.n.r. Christian Iddon, Glenn Irwin en Ryan Vickers - Oulton Park | © Bennetts British Superbike Championship

Glenn Irwin heeft maandagmiddag ook de tweede en derde British Superbike race op Oulton Park op zijn naam geschreven, nadat hij op zondagmiddag al Race 1 had gewonnen. De Noord-Ier eindigde in Race 2 voor Tommy Bridewell en Christian Iddon en in Race 3 voor Iddon en Kyle Ryde waardoor hij nu ook de leider in het kampioenschap is.

Op de traditionele ‘Bank Holiday Monday’ werden maandagmiddag onder andere twee British Superbike races verreden op Oulton Park. Op een zonnig en droog circuit werd Glenn Irwin net als op zondagmiddag de winnaar van beide races en heeft hij met een totaal van 74 punten nu de leiding in het kampioenschap overgenomen voor Ryan Vickers (68) en Christian Iddon (67).

In beide races waren de verschillen klein en moest Irwin met zijn Ducati Panigale V4 R flink knokken om de concurrentie voor te blijven. In de kortere Race 2 (Sprint race) aan het begin van de middag was het voormalig teamgenoot en regerend British Superbike kampioen Tommy Bridewell die op slechts 0,352 seconde van Irwin als tweede over de finish kwam met Christian Iddon daarachter op de derde plaats. Voormalig Moto3 wereldkampioen Danny Kent streed ook mee voor het podium maar werd vierde voor Kyle Ryde en Jason O’Halloran.

In Race 3 was het opnieuw spannend en werd er tot in de laatste ronde gestreden met Christian Iddon, ook rijdend op een Ducati Panigale V4 R. De Oxford Products Racing Ducati coureur moest 0,128 seconde toegeven op Irwin met Ryan Vickers daarachter op de derde plaats. Opnieuw streed Kent mee voor het podium maar in de laatste ronde verloor hij de derde plaats aan Vickers. De 40-jarige Leon Haslam passeerde de finish als vijfde voor Bridewell en O’Halloran.

Een flinke crash was er in Race 3 nog voor Peter Hickman die daarbij zijn BMW M 1000 RR zo goed als volledig afschreef. De Engelsman, die net als Glenn Irwin maar ook Dean Harrison en Josh Brookes later deze week in actie komt tijdens de North West 200, kwam zaterdag in de eerste vrije training ook al zwaar ten val.

Zoals gezegd zullen meerdere ‘road racers’ later deze week in actie komen tijdens de North West 200. Het historische evenement vindt plaats van woensdag 8 mei t/m zaterdag 11 mei met de eerste trainingen op woensdagochtend. Een voorbeschouwing en informatie waar te volgen zal later op deze site volgen.

Nederlanders
Ook kwamen er maandag Nederlanders in actie op Oulton Park. Jorel Boerboom werd achttiende in Race 2 voor de British Supersport klasse en staat met zes punten momenteel achttiende in de tussenstand. In het nieuw opgezette Kawasaki British Superteen kampioenschap, waarin iedereen rijdt met een Kawasaki ZX-4RR werd Floris Schipper dit weekend veertiende in beide races.

Incidenten
Ook waren er nog een aantal opvallende en ernstige incidenten op deze maandag. Tijdens de warm-up sessie kwam voormalig Moto2 coureur Rory Skinner ten val en ging zijn helm los (!) tijdens zijn crash. De Schotse coureur werd naar het ziekenhuis gebracht ter controle maar is er gelukkig zo goed als ongeschonden vanaf gekomen.

Tijdens de race van de BMW F 900 R Cup was er een zware crash waarbij zes coureurs betrokken waren geraakt. Het resulteerde in oponthoud waarbij een vrouwelijke coureur hoofdletsel opliep (vooralsnog geen operatie nodig), een mannelijke coureur zijn linker kuitbeen brak en de overige vier coureurs er relatief ongeschonden vanaf wisten te komen.

De volgende ronde van het Bennetts British Superbike kampioenschap wordt verreden in het weekend van 17 t/m 19 mei op Donington Park.

Handige links British Superbikes Oulton Park:

Live Timing

Facebook | Instagram |  — X — | Threads | YouTube

Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink vrijwillige bijdrage Racesport.nl  of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer: