Glenn van Straalen: “Ik ben blij met de eerste samenwerking met het team”

2995
glenn-van-straalen
Glenn van Straalen - Jerez | foto© Geebee images

Het Pata Yamaha Ten Kate Racing team heeft de afgelopen week doorgebracht in het zuiden van Spanje. Vicewereldkampioen Stefano Manzi en nieuwkomer Glenn van Straalen hebben twee dagen op het Circuito de Jerez – Ángel Nieto en twee dagen op het Andalucía circuit doorgebracht ter voorbereiding op het 2024 FIM Supersport World Championship seizoen dat volgende maand van start gaat.

Nadat het World Supersport seizoen in oktober van 2023 afgesloten werd op het Circuito de Jerez – Ángel Nieto keerde Pata Yamaha Ten Kate Racing de afgelopen week met een nieuwe kleurstelling en een nieuwe rijder terug op het Zuid-Spaanse circuit. Hier werden samen met veel andere teams uit de World Superbike paddock de eerste meters van 2024 verreden. Stefano Manzi had zijn tempo meteen gevonden en was gedurende de twee dagen zeer snel. De Italiaan klokte de snelste rondetijd van alle WorldSSP-coureurs en dook zelfs onder het bestaande ronderecord.Ook Glenn van Straalen begon goed aan zijn eerste seizoen met het team uit Nieuwleusen. Alhoewel de Yamaha YZF-R6 een bekende machine is voor de coureur uit Hoogkarspel was het voor Van Stralen zaak om kennis te maken met zijn nieuwe team en de werkwijze die gehanteerd wordt binnen het meest succesvolle team uit de geschiedenis van het World Supersport kampioenschap.

Na twee positieve dagen in Jerez ging het team oostwaarts om daar nog eens twee dagen te testen op het Andalucía circuit. Nadat de coureurs in Jerez op snelheid waren gekomen gaf dit het team de kans om de in de winter geprepareerde ontwikkelingen op de baan te testen. Terwijl Manzi wederom meteen snel onderweg was maakte Van Straalen tijdens deze derde en vierde testdag grote stappen voorwaarts.

Glenn van Straalen: “Ik ben blij met deze eerste samenwerking met het team, het waren twee productieve dagen in Jerez. De samenwerking verliep meteen goed. We hebben vervolgens twee goede dagen op het Andalucía circuit gehad en konden verder bouwen op hetgeen we in Jerez hadden gedaan. Ik voel me steeds meer thuis in het team en heb wat meer vertrouwen. Ik ben erg blij met de snelheid die we hebben laten zien gedurende deze dagen en ik denk dat we in Australië de puntjes op de i kunnen zetten. Dan zijn we klaar om aan het seizoen te beginnen, ik heb er heel veel zin in. Ik wil het team bedanken voor hun inzet de afgelopen vier testdagen.”

Kervin Bos – Pata Yamaha Ten Kate Racing teammanager: “Het waren vier uitstekende testdagen in het zuiden van Spanje en ik denk dat we heel tevreden kunnen zijn met het werk wat gedaan is. De twee dagen in Jerez waren uiterst positief, vooral gezien de rondetijd van Stefano die sneller was dan het ronderecord. Hij had vanaf de eerste ronde het tempo al meteen weer te pakken. Voor Glenn was het in Jerez een kennismaking met het hele team. Daar leerde hij onze manier van werken kennen en was het zaak om hem in het team te integreren.
Na Jerez gingen we door naar Andalucía en daar hadden we veel testwerk gepland staan. Daar stond de stopwatch als het ware niet aan en was het belangrijk om de verschillen goed te evalueren. Daar hebben Stefano en Glenn enorm veel werk verzet waarbij Glenn uiteindelijk ook zeer grote stappen heeft gemaakt. Ik ben heel tevreden met de prestaties van beide coureurs, ik denk dat we beter voorbereid dan ooit zijn.
De mensen in de werkplaats van Ten Kate Racing en die van Ten Kate Racing Products hebben in de winter heel hard gewerkt en samen met alle bestaande en nieuwe partners dit mogelijk gemaakt. We kunnen niet wachten om volgende maand aan de start te staan in Australië.”

Halverwege februari zal Pata Yamaha Ten Kate Racing afreizen naar Australië om daar op 19 en 20 februari deel te nemen aan de officiële tweedaagse test op het Phillip Island Grand Prix Circuit. Het daaropvolgende weekend, van 23 t/m 25 februari, wordt de eerste ronde van het 2024 World Supersport kampioenschap verreden op hetzelfde circuit in het zuiden van Australië.Volg Racesport.nl ook via de onderstaande social mediakanalen

Facebook | Instagram |  Twitter | Threads | YouTube          Vrijwillige bijdrage     

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, bent u tevreden met het door ons gebrachte gratis te lezen motorsportnieuws en wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen?

Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink vrijwillige bijdrage Racesport.nl  of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

NL31 BUNQ 2035 9539 44 t.n.v. ES Event & Sports Promoter, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’Op maandagochtend de wekelijkse Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen? Uw e-mailadres invullen en op de ‘inschrijven’ button klikken is voldoende.