Glenn van Straalen in 2021 met NIWA Racing van start in IDM Supersport 600

1298
glenn-van-straalen
Glenn van Straalen | foto© Damon Teerink

Glenn van Straalen en NIWA Racing gaan in het seizoen 2021 van start in de Duitse IDM Supersport 600 klasse. De 20-jarige coureur uit Hoogkarspel heeft zich als doel gesteld om de Kawasaki ZX-6R de strijd aan te gaan om de podiumplaatsen in dit sterke kampioenschap.

Glenn van Straalen kijkt terug op bewogen seizoen 2020. Door de coronasituatie begon het seizoen erg laat en had de 20-jarige coureur een erg druk programma, waarbij hij onder andere wedstrijden reed met EAB Ten Kate Racing in de WK Superport 300 en later WK Supersport 600 klasse. Daarnaast reed Van Straalen races met NIWA Racing in het Nederlandse ONK Supersport 600 en Duitse IDM Supersport 600 kampioenschap.

Voor het seizoen 2021 wil Van Straalen zich focussen op één volledig kampioenschap. De keuze is gevallen om net NIWA Racing op hun Kawasaki ZX-6R de strijd aan te gaan in het Duitse IDM Supersport 600 kampioenschap. Een sterke competitie, waarin de Nederlander vorig jaar en in het verleden al diverse races wist te winnen. Ook hebben de reisbeperkingen en reisafstanden een rol gespeeld in de keuze voor dit kampioenschap. Van Straalen’s doel voor het nieuwe seizoen is om meestrijden voor de podiumplaatsen en bovenste posities in het kampioenschap.

Glenn van Straalen: “Ik ben erg blij dat ik ook dit seizoen voor NIWA Racing mag racen. Het was in mijn ogen belangrijk om de focus te leggen op één volledig kampioenschap. Ik denk dat het IDM op dit moment de beste keuze voor mij is in deze onzekere tijden. Vorig jaar miste ik wat scherpte, maar ik ben klaar voor een nieuw seizoen. Ik wil graag strijden voor het podium. Het is een sterk kampioenschap met een goede rijders, maar ik denk zeker dat het realistisch is. We gaan ervoor!”

Het IDM-seizoen gaat van 30 april t/m 2 mei van start op de Lausitzring in Duitsland. In april zal Van Straalen op de Kawasaki ZX-6R van NIWA Racing diverse keren gaan testen, waaronder op het TT Circuit Assen.


Racesport.nl Supporter


Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter