Glenn van Straalen komt sterk voor de dag in ONK Supersport 300 tijdens Dutch TT

188
glenn-van-straalen
Glenn van Straalen (15) | foto© Jan Timmerman

Glenn van Straalen heeft zich goed van voren laten zien in de ONK Supersport 300 wedstrijden tijdens de Dutch TT. In beide races vocht Glenn samen met twee andere rijders voor de overwinning. Uiteindelijk kwam de KTM-rijder als tweede en derde over de eindstreep. Helaas werd hij na afloop van de eerste race gediskwalificeerd, omdat zijn motor te licht werd bevonden.

Glenn van Straalen reed afgelopen weekend met een gastoptreden in de ONK Supersport 300 tijdens de TT van Assen. Deze klasse kwam in actie tijdens het bijprogramma van de MotoGP. Voor Glenn en het KTM Fortron Racing Team een mooie gelegenheid om dingen te testen aan de afstelling van de KTM. Daarnaast konden zij zich laten zien voor een groot publiek op Nederlandse bodem. Glenn begon vrijdag goed aan het weekend met een derde tijd in de vrije training en de coureur uit Hoogkarspel was ook derde na de kwalificatie, waardoor hij in beide races vanaf de voorste startrij mocht vertrekken. Daarnaast wist Glenn met het team stappen te zetten met de afstelling van de motor, wat zeker van pas gaat komen in de komende WK-wedstrijden.

Zaterdagmiddag stond de eerste race van het weekend op het programma. Glenn wist samen met teamgenoot Koen Meuffels en andere WK-rijder Scott Deroue een groot gat te slaan ten opzichte van de rest van het veld. Het drietal maakte er een mooie wedstrijd van met constant positiewisselingen. In de laatste ronde probeerde Glenn een gat te slaan, maar omdat er vrij veel wind stond was het sowieso lastig om weg te komen. Na een slipstreamduel finishte Glenn als tweede achter teammaat Meuffels. Na afloop van de race kreeg Glenn te horen dat hij gediskwalificeerd was, omdat zijn motor 800 gram te licht werd bevonden.

In de tweede race na afloop van de MotoGP-wedstrijd ging van Glenn er weer met frisse moed tegenaan. Ook in deze manche zagen we hetzelfde beeld. Glenn wist samen met Meuffels en Deroue een gat te slaan. Ook deze strijd voor de overwinning werd pas beslist in de laatste ronde, waarin Glenn als derde over de finish kwam. Al met al was een goed weekend voor Glenn, waarin hij twee goede races heeft kunnen rijden en waardevolle dingen heeft kunnen testen voor de komende WK-wedstrijden.

Glenn: ‘Het waren twee mooie wedstrijden en gevechten met teammaat Koen (Meuffels) en Scott (Deroue). Er stond in de races veel wind en daarom werd het een echt slipstreamgevecht. Het was jammer van de diskwalificatie en dat ik in de tweede manche geen aanval meer kon plaatsen in het laatste deel van het circuit. We hebben wel een positief gevoel overgehouden aan het weekend en kunnen werken aan de afstelling van de KTM. Ik kijk daarom erg ut naar de volgende WK-wedstrijd in Misano.’

Volgende week (6 t/m 8 juli) rijdt Glenn in de World Supersport 300 op Misano in Italië, de zesde race van het seizoen en tevens een nieuw circuit voor de 17-jarige coureur uit Hoogkarspel.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl WebApp via: pwa.racesport.nl