Glenn van Straalen na zijn winst in Assen: “Vandaag is mijn droom uitgekomen”

5055
glenn-van-straalen
Glenn Straalen | foto© Jan Timmerman

Glenn van Straalen heeft zondagmiddag in Assen de tweede World Supersport race van de Pirelli Dutch Round op zijn naam geschreven. Het was de eerste World Supersport overwinning voor de coureur uit Hoogkarspel die dit seizoen uitkomt voor het Nederlandse Pata Yamaha Ten Kate Racing Team.

Glenn van Straalen en het Nederlandse Pata Yamaha Ten Kate Racing Team hebben zondagmiddag in Assen het publiek op de banken gekregen. In een door wisselende omstandigheden gekenmerkte tweede World Supersport race van de Pirelli Dutch Round was de coureur uit Hoogkarpsel het sterkst en maakte hij samen met Pata Yamaha Ten Kate Racing in het oranje zijn droom waar.De race op het TT Circuit Assen ging zondagmiddag letterlijk in half natte / half droge omstandigheden van start. De coureurs stonden op slicks en in het eerst gedeelte van het circuit was het droog, echter begon het op het tweede gedeelte steeds harder te regen. De regenbui verspreidde zich snel over de hele baan waarna het noodzaak was om naar binnen te komen voor het wisselen van slicks naar regenbanden.

Dat deden Van Straalen en zijn team perfect waarna de Nederlander zich weer door het veld heen moest knokken. De 23-jarige coureur was duidelijk het sterkst in deze regenachtige omstandigheden en met vier ronden te gaan nam hij de leiding over. De spanning was niet alleen bij Van Straalen maar ook het team en de vele fans op de tribune om te snijden. Uiteindelijk bleef Van Straalen foutloos en kwam hij voor het eerst in zijn carrière als winnaar over de streep in een World Supersport race, een droom die uitkomt voor zowel de Nederlander als het Pata Yamaha Ten Kate Racing team.

Glenn van Straalen (P1): “Om hier in Assen een race te winnen is als een droom die uitkomt. Toen het tijdens de race harder begon te regenen besloot ik de jongens voor me te volgen om een pitstop te maken. In de natte omstandigheden voelde ik me erg sterk en had ik een geweldig ritme. Mijn rondetijden waren goed en beetje bij beetje kon ik het gat naar de jongens voor me dichten. Het voelde ongelooflijk om te zien hoe dat gat kleiner werd en vervolgens weer groter toen ik de leiding wist over te nemen. Op de motor dacht ik er veel over na of die eerste overwinning er vandaag eindelijk zou komen. Ik probeerde me vervolgens te concentreren op de race en uiteindelijk lukte het me om als eerste over de finish te komen. Het is geweldig om het hier in Assen te doen met de oranje kleuren, het voelt fantastisch. Ook om het als Nederlander met een Nederlands team te doen is ongelooflijk, ik ben zo dankbaar voor de steun van het team en iedereen om me heen. Vandaag is mijn droom uitgekomen.”

Het volgende World Superbike raceweekend vindt plaats in het weekend van 14 t/m 16 juni op het Misano World Circuit Marco Simoncelli.Handige links Pirelli Dutch Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
NIEUW | MotoGP- en WorldSBK ticketshop
Fotoverslag – donderdag
Fotoverslag – vrijdag
Fotoverslag – zaterdag
Fotoverslag – zondag

Volg Racesport.nl ook via de onderstaande social mediakanalen

Facebook | Instagram |  — X — | Threads | YouTube   Vrijwillige bijdrage  

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, bent u tevreden met het door ons gebrachte gratis te lezen motorsportnieuws en wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen?
Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink vrijwillige bijdrage Racesport.nl  of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

NL31 BUNQ 2035 9539 44 t.n.v. ES Event & Sports Promoter, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’Op maandagochtend de wekelijkse Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen? Uw e-mailadres invullen en op de ‘inschrijven’ button klikken is voldoende.