Na een sterk weekend heeft Glenn van Straalen het seizoen afgesloten met een WK-punt door als vijftiende te finishen in Qatar. De EAB Racing Team coureur stond er alle trainingen goed bij en dit vormde de basis voor een goede wedstrijd. 

De laatste ronde van het World Supersport seizoen werd verreden op het Losail International Circuit in Qatar. Glenn van Straalen kwam sterk voor de dag tijdens de trainingen. Na eerste sessie stond de 19-jarige coureur al zestiende, maar gedurende de overige vrije trainingen wist hij het verschil naar de snelste rijders verder te verkleinen. Na de derde vrije training was Glenn slechts anderhalve seconde langzamer dan de snelste coureur en dat op het langste circuit van de kalender. In de Superpole wist Glenn opnieuw te versnellen en kwalificeerde hij zich als zestiende voor de wedstrijd.

Glenn had geen goede start, want in de openingsronde viel hij terug naar een negentiende plaats. De coureur uit Hoogkarspel kwam in een gevecht terecht met zes rijders voor de vijftiende positie. Langzaam wist Glenn wat plaatsen te winnen en in de zevende ronde wist hij de leiding van de groep over te nemen. De Kawasaki-rijder gooide het tempo omhoog, waardoor de groep uit elkaar viel. Eén rijder kon in de buurt blijven, maar Glenn hield zijn vijftiende plaats vast tot aan de finish. Glenn scoorde één WK-punt, waarmee hij zijn eindtotaal op tien punten bracht. De EAB Racing Team coureur eindigt daarmee als beste Nederlander op een negentiende positie in de eindstand.

Glenn van Straalen: ‘Ik ben tevreden dat we ons goede weekend in Qatar met een WK punt hebben afgesloten. Ik had een slechte eerste ronde en moest mij daarna herpakken. Dat is uiteindelijk goed gelukt. De grip was anders dan in de kwalificatie, omdat we op een ander tijdstip reden. Ik heb veel geleerd dit seizoen en daar wil ik mijn team voor bedanken!’

Handige links Motul Qatar Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App