Glenn van Straalen pakt zijn eerste IDM podium van het seizoen in Schleiz

293
glenn-van-straalen
Glenn van Straalen (30) | foto© Damon Teerink

Glenn van Straalen is na een sterke eerste race tijdens de IDM ronde in Schleiz als derde gefinisht. Dit betekende het eerste IDM Supersport 600 podium voor de coureur van NIWA Racing in 2021. In de tweede race vocht Glenn voor de vierde plaats en finishte als zesde.

Het circuit van Schleiz vormde het decor voor de derde ronde van het IDM Supersport 600 kampioenschap. De uitdagende baan tussen de maislanden was nieuw voor Glenn van Straalen. De coureur uit Hoogkarspel voelde zich als snel thuis op het uitdagende circuit en zette een vijfde tijd na de vrije training. In de eerste kwalificatie van zaterdagmorgen wist Glenn maar liefst 1,2 seconde van zijn tijd af te halen en eindigde hij binnen een halve seconde van de snelste coureur op plaats vier. Deze vierde positie zou de NIWA Racing coureur in de tweede kwalificatie vasthouden.

Vanaf de tweede startrij had Glenn een slechte start in de eerste race, waardoor hij in de eerste ronden diverse rijders moest inhalen. Dit lukte de 20-jarige coureur goed en hij lag al snel op plaats vier. Vervolgens wist Glenn ook de derde rijder te achterhalen en passeren. De twee voorste rijders waren al te ver weg, maar in het resterende deel van de race wist Glenn wel zijn eerste IDM podiumplaats van het seizoen 2021 naar huis te rijden.

In de tweede race kwam Glenn opnieuw niet goed van zijn plaats. Deze keer wist hij ook weer naar de vierde plaats te rijden, maar daarna werd zijn opmars gestaakt. Glenn kwam in strijd met twee andere rijders, die na een flink gevecht net iets te sterk waren. Na veertien ronden finishte Glenn op een zesde plaats. Na zes wedstrijden staat Glenn nu op een vierde positie in het IDM Supersport 600 kampioenschap.

Glenn van Straalen: “Het circuit van Schleiz was nieuw voor mij, maar het ging eigenlijk vanaf de eerste training al goed en we konden goed blijven versnellen. Natuurlijk ben ik blij met mijn eerste IDM podium van het seizoen. Na een slechte start had ik een goede pace en kon zo naar voren komen. Het ging helaas was moeizamer in de tweede race en ging ik voor meer dan een zesde plaats. Ik kijk uit naar het IDM in Assen om daar goed te scoren op ons thuiscircuit.”

De volgende ronde van het IDM Supersport 600 kampioenschap is de thuisrace van Glenn en NIWA Racing op het TT Circuit Assen, die in het weekend van 13 t/m 15 augustus op de kalender staat.

Teamberichten
Bovenstaand bericht is een door het genoemde team of coureur ingezonden teambericht. Hiervoor hebben we als Racesport.nl redactie afspraken met het betreffende team of coureur. De geplaatste teksten zijn 1 op 1 overgenomen van het door het team of de coureur ingezonden teambericht. Als Racesport.nl redactie zijn we dan ook niet verantwoordelijk voor zowel de inhoud alsmede ook de tekst.

Ook jouw teambericht op de snelste Nederlandstalige motorsport website en met afstand het best bezochte wegrace medium van Nederland en België? Voor meer informatie en de voorwaarden neem contact met ons op via [email protected]

Racesport.nl Supporter
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?