Glenn van Straalen wint openingsrace ONK met NIWA Racing in Assen

364
glenn-van-straalen
Glenn van Straalen | foto© Damon Teerink

Glenn van Straalen heeft na een strakke race de openingswedstrijd van het ONK SuperCup 600 kampioenschap op zijn naam geschreven. De NIWA Racing coureur wist vanaf de tweede startpositie in de eerste ronde de leiding te pakken en stond deze niet meer af.

Zaterdag 11 juli stond de eerste race van 2020 voor Glenn van Straalen op het programma. Op de Kawasaki ZX-6R van NIWA Racing kwam de coureur uit Hoogkarspel in actie in de ONK SuperCup 600 klasse op het TT Circuit Assen. De vrije trainingen van vrijdag werden verreden in de wisselende weersomstandigheden. In de eerste kwalificatie van zaterdagmorgen was de baan droog. Tijdens deze sessie had Glenn nog hinder van een klein technisch probleem, maar ondanks dat wist hij een tweede tijd op de klokken te zetten. In de tweede kwalificatie was de baan kleddernat. De 19-jarige coureur was in deze sessie ruim het snelste. Aan de rondetijden uit de eerste kwalificatie kwamen de rijders uiteraard niet, waardoor Glenn als tweede de race in Assen mocht aanvangen.

Glenn pakte na de start een tweede positie. De Kawasaki-coureur ging halverwege de eerste ronde in de aanval en nam de leiding over. Vervolgens wist Glenn een zeer constant tempo aan de dag te leggen en dit zorgde ervoor dat hij langzaam weg wist te rijden bij de nummer twee. Na tien ronden kwam de NIWA Racing coureur als eerste over de finish, waardoor hij zich winnaar mag noemen van de openingsronde van het ONK SuperCup 600 kampioenschap 2020.

Glenn van Straalen: “Het was een goed weekend, alleen in de trainingen hadden we vrij veel regen. In de eerste kwalificatie hadden nog een klein probleem, waardoor de perfecte ronde er nog niet uitkwam. Ik ben erg tevreden over mijn race. Ik reed constant met goede rondetijden. Ik wil het team bedanken. Volgende week hebben we twee races. Ik kijk er naar uit!”

Volgende week komt Glenn opnieuw in actie op het TT Circuit Assen. Zaterdag 18 juli staan er twee wedstrijden voor de ONK SuperCup 600 op het programma. De eerste races in de WK Supersport 300 met EAB Ten Kate Racing worden verreden in het weekend van 31 juli t/m 2 augustus op het circuit van Jerez in Spanje.