Valentino Rossi en Maverick Viñales kunnen beginnen augustus tijdens de Brno MotoGP-Test al voor het eerst kennismaken met de fabrieks Yamaha M1 voor komend jaar. Goed nieuws voor de twee Monster Energy Yamaha MotoGP Team coureurs die beiden een wisselvallige eerste helft van het 2019 MotoGP seizoen kenden.

Het is geen geheim dat de eerste helft van het seizoen voor het Monster Energy Yamaha MotoGP Team verre van vlekkeloos en met pieken en dalen is verlopen. Zo kende Valentino Rossi na een sterke start van het seizoen met twee opeenvolgende podiumplaatsen in Argentinië en Austin onlangs zijn slechtste run uit zijn MotoGP carrière met o.a. drie opeenvolgende crashes en DNF’s. Maverick Viñales wist Yamaha onlangs in Assen eindelijk weer eens een MotoGP zege te bezorgen maar ook de Spanjaard kwam dit seizoen al drie keer niet aan de finish.

Na de gewonnen race in Assen werd Viñales afgelopen weekend op de Sachsenring keurig tweede achter winnaar Marc Marquez waarmee Yamaha met een enigszins goed gevoel aan de zomervakantie begon. Dit goede gevoel is er zeker nog niet bij Valentino Rossi die na afloop van de Duitse Grand Prix- waar hij als achtste over de finish kwam – duidelijk te kennen gaf dat er snel iets moest gebeuren.

Of Rossi op de Sachsenring een vooruitziende blik had is niet bekend, maar wel duidelijk is dat Yamaha officieel bekend gemaakt heeft dat men op maandag na afloop van de eerstvolgende Grand Prix in Brno tijdens de geplande MotoGP-Test een eerste prototype van de 2020 Yamaha M1 zal onthullen.

Volgens teammanager, Massimo Meregalli een goed teken aangezien Rossi en Viñales de afgelopen twee jaar pas veel later in het seizoen voor het eerst kennis konden maken en testen met hun nieuwe machines voor het volgende seizoen.

Massimo Meregalli: “De nu door Yamaha ingeslagen weg is de juiste. Om de soepelheid van onze huidige M1 te verbeteren hebben we wat power in moeten leveren. Dat is waar we nu het meest de tol voor betalen, vooral op de snellere circuits. We hebben nog veel werk te doen. We zijn nu echt gericht op het verbeteren van de acceleratie, omdat we het verschil in topsnelheid zo klein mogelijk willen houden. We blijven werken en ook al konden we het vorig jaar alleen tijdens de laatste vijf races van het seizoen laten zien, we zijn nooit gestopt. We werken, werken en werken altijd door om beter te worden. Op dit moment zie ik dat er in Japan echt iets aan het veranderen is, het feit dat we in Brno en ook in Misano de nieuwe motor al gaan testen, is een goed teken. Allereerst zullen beide coureurs al in Brno beginnen met het testen van de basis van de motor voor volgend jaar. Dit is goed, want in de afgelopen twee jaar hebben we dat pas veel later in het seizoen kunnen doen.”

Viñales, die op de Sachsenring als tweede eindigde, is vanzelfsprekend ook blij met deze nieuwe ontwikkeling binnen Yamaha.

Maverick Viñales: “Ik ben echt blij omdat we de laatste races al goede resultaten wisten te behalen, ik ben op een goede weg en we hebben op de een of andere manier iets gevonden om de motor te laten werken, vooral voor mezelf. Maar ondanks dit kan ik niet wachten tot Brno om daar de nieuwe motor en een aantal nieuwe dingen uit te proberen en daar te kijken of we een stapje verder kunnen komen.”

De Brno MotoGP-Test vindt plaats op maandag 05 augustus, een dag na afloop van de Monster Energy Grand Prix České republiky.

 

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App